SzűkítésMinden Címke 201

Rekordszámú továbbjutó az OTDK-ra

  • fokep
  • dsc9730 2
  • dsc9748 2
  • dsc9741 2
  • dsc9751 2
  • dsc9755 2
 • Előző
 • Következő

Mintegy 50 pályázó jutott be az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) azok közül, akik részt vettek az NKE HHK Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciájának (ITDK) őszi fordulóján. Az április országos megmérettetés hadtudományi és rendészeti szekciójában rekordszámú résztvevő várható, amelyet idén az NKE Rendészettudományi Kara szervez.

Az ITDK-n 58 pályaművet mutattak be a tudományos élet iránt érdeklődő hallgatók, akiknek munkáját 9 tagozatban értékelte a zsűri. A helyi megmérettetésen szinte valamennyi hivatásrend képviseltette magát, így a honvédtisztjelöltek és a katasztrófavédelmi hallgatók mellett civilek is nyújtottak be pályaműveket. A résztvevők a többi között alkalmazott hadtudomány, informatika, iparbiztonság, logisztika és katasztrófavédelem témakörben bizonyíthatták tudományos képességeiket. A pályázók olyan témákban fejthették ki véleményüket, mint például a katonai múlt családtörténeti kutatása, a keresőkutyás szolgálat szervezete, vagy a drónok használatának lehetősége a tűzoltói beavatkozások során. A tagozatonkénti első három helyezést elért hallgatóknak Dr. Pohl Árpád ezredes adta át az elismerő okleveleket. A HHK dékánja elmondta, hogy az ITDK résztvevői elindultak a tudományos pályájukon, amelynek következő fontos állomása lehet a doktori képzésben való részvétel. „Bízom benne, hogy a mostani pályázók közül is lesznek majd Pro Scientia Aranyérmesek, mint ahogy a jelenlévő kollégák közül is többen részesültek már ebben a nagy elismerésben”- tette hozzá Pohl Árpád. A dékán szerint azonban már az is nagy siker, ha valaki elindulhat egy ilyen tudományos megmérettetésen. Dr. Németh András őrnagy, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke elmondta, hogy az OTDK-n való részvételre javasoltaknak február 5-éig van lehetőségük az országos versenyre regisztrálni és pályaművüket az internetes felületre feltölteni. Hozzátette, hogy az idei OTDK hadtudományi és rendészeti szekciójában rekordszámú részvétel várható, hiszen már eddig is 150 nevezés érkezett a megmérettetésre.

Az ITDK eredményhirdetésén különdíjak átadására is sor került, így például az NKE tudományos rektorhelyettese, a HHK dékánja és a BM OKF képviselőjeis elismerésben részesítette a legjobban teljesítő hallgatókat.

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes


A részletes eredmények itt érhetőek el: 

Cimkék: HHK, ITDK, 2017