SzűkítésMinden Címke 201

Katonai vezetők a magyar hadtörténelemben

    • 1324
    • 3234
    • 16507865 1201039493347739 6973180342034997923 n
  • Előző
  • Következő

Folytatódott az előadássorozat február 23-án a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson. Dr. Horváth Csaba ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnok-helyettese mutatta be milyen műveleteket hajtott végre a magyar királyi 2. honvéd hadsereg 1942 decemberében.

„ Századszintű vállalkozás a magyar királyi 2. honvéd hadsereg folyóvédelmének időszakában 1942 decemberében” című előadásával várta Dr. Horváth Csaba ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnok-helyettese az érdeklődőket csütörtök délután a hadtörténelmi előadássorozat következő összejövetelén.

Az érdeklődők megismerhették a magyar királyi 2. honvéd hadsereg létszámát, felépítését, fegyverzetét, illetve a rendelkezésre álló fotók segítségével a honvédtisztjelöltek elképzelhették azokat a körülményeket, amik ebben az időszakban „támogatták” a katonákat.

„Fantasztikus volt az előadás! Nagyon érdekes, hogy már a II. világháború idején is a maihoz hasonlóan működött a katonai döntéshozatal folyamata, a jelentések rendszere. Igaz, azok a létszámok, amelyek az előadás során hallottunk, ma elképzelhetetlenek számunkra.” – végzős honvédtiszt-jelöltek

Az előadás sorozat ötletgazdái, Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Hadtörténelmi, Filozófiai és Kulturtörténeti Tanszék vezetője, Dr. Ujházy László alezredes, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Vezetéstudományi és Közismereti Tanszék Vezetéstudományi szakmai Kutatóműhely vezetője, valamint Sári Szabolcs alezredes, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj megbízott parancsnoka egy hónap múlva, március 23-án is várja a hadtörténelem iránt érdeklődőket.

Megosztás a Facebook-on