SzűkítésMinden Címke 201

Aranyérem a Mezeifutó OB-n

  • Aranyérem a Mezeifutó OB-n 4
  • Aranyérem a Mezeifutó OB-n 1
  • Aranyérem a Mezeifutó OB-n 2
  • Aranyérem a Mezeifutó OB-n 3
  • Aranyérem a Mezeifutó OB-n 5
 • Előző
 • Következő

   Az elmúlt hétvégén került megrendezésre Kecskeméten, a 109. Mezeifutó Országos Bajnokság. Ezen a rangos versenyen a magyar közép-és hosszútávfutók élmezőnye képviseltette magát. Az immáron nagy hagyományokkal rendelkező versenyen egyéni, illetve csapat szinten is megküzdhettek egymással a futók. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet Böhm Lilla (NKE-HHK) képviselte, akinek a felnőtt nők versenyében, 6000 méteren sikerült megszereznie a magyar bajnoki címet, illetve egyesületével, a Budapesti Honvéd SE női csapatával a második helyet. A NKE HHK tisztjelöltje a következő szavakkal értékelt:

„ A téli alapozásom jól sikerült, jó formában érkeztem erre a versenyre, de a formát leginkább a pár hete rendezett Fedett pályás Magyar Bajnokságra hegyeztük ki az edzőmmel, ahol 1500 és 3000 méteren tizedmásodpercekkel maradtam le a dobogó legfelső fokáról, ám a 3000 méteren elért egyéni csúcsom miatt ezt nem bántam a második helyezéseket. Viszont a Mezeifutó Magyar Bajnokságon szerettem volna első helyen célba érni, mivel a Mezeifutó Magyar Liga eddigi versenyein – egy kivétellel – mindig nagy fölénnyel tudtam győzni.  Az edzőmmel előzetesen megbeszélt taktikát sikerült maradéktalanul betartanom, így nagy előnnyel tudtam nyerni ezen a versenyen, ezzel nem csak elnyerve az első magyar bajnoki címemet felnőtt korcsoportban, hanem a „Mezeifutó Magyar Liga 2017. évi Győztese” címet is, az pedig külön öröm, hogy a Honvéd női csapatával megszereztük a 2. helyet is. Mivel ez az első évem a felnőtt korosztályban (eddig az U23 korcsoportba tartoztam), ez a győzelem jó motivációt ad arra, hogy a tavasz végén kezdődő szabadtéri szezonra is hasonló intenzitással készüljek tovább. A mezei versenyek ugyan nem tartoznak a fő felkészülési irány felé, de mindenképpen hasznosnak tartom kicsit kilépni néha a síkfutás, illetve a pályaversenyek világából és terepen is megmérettetni magamat. Emellett jó felkészülést jelent a novemberben Magyarországon megrendezésre kerülő 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokságra is.”

Büszkék vagyunk Bőhm Lilla honvédtisztjelölt teljesítményére, mely nem kis mértékben járul hozzá a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hírnevének öregbítéséhez.

Cimkék: főoldali hír, 2017