SzűkítésMinden Címke 209

All Rounder 2017. Nemzetközi hattusa verseny

    • 20170928 154248
    • 20170928 090150
    • 20170927 150302
    • 20170928 120923
  • Előző
  • Következő

2017. szeptember 26-29. között került megrendezésre Liptószentmiklóson, immáron 11. alkalommal a nemzetközi katonai 6 tusa verseny. Ezen a rangos megmérettetésen szinte minden évben részt veszünk honvéd tisztjelöltjeinkkel. A nemzetközi mezőnyben való versenyzés mindig tanulságos. Megmutatja a társintézmények sportbéli infrastrukturális lehetőségeit, valamint a tanulmányokat folytató hallgatók fizikai felkészültségét, fegyelmezettségét, valamint a versenyzői attitűdökre is fény derül a 6 versenyszám abszolválása közben. Melyek is ezek?

Elsőként egy akadálypálya minél gyorsabb és pontosabb leküzdése várt a versenyzőkre. Csak néhány elemében hasonlított a Zrínyi Miklós laktanya területén található CISM pályára. A gyorsaságon, ügyességen, pontosságon kívül a kinesztézisre, egyensúlyérzékre is nagy feladat hárult. Sajnos, azonban e versenyszám nagy igyekezetében az utolsóként futó versenyzőnk egy hasra esés következtében szétvágta a tenyerét, amit később a liptói kórházban össze kellett varrni. Ez rányomta a bélyegét a további versenyszámok részeredményeire, hiszen az egyik legjobban teljesítő csapattag ítéltetett kényszerpihenőre. Teljesítményét nélkülöznünk kellett a 6 x 50m-es gyakorlóban történő úszó váltónál, ahol sorsolással jelölték ki a 2x úszó versenyzőt, valamint a lövészetnél is, ahol szintén egy másik csapattag lőtt 2x és a raftingnál is, ahol az 5 fő viszont kevésnek bizonyult a raft eredményes kormányozásához, de a versenyszabályok rendelkezése alapján csökkentett létszámmal elindulhat a hajós egység.  A gránáthajítást és a 6km-es hegyi futást vállalta sérült versenyzőnk és kiváló eredménnyel teljesítette mindkét tusa számot, ezzel is hozzájárulván a csapat minél előkelőbb helyezéséhez. Külön egy nagy dicséret illeti ezért! Nemzetközi mezőnyben csapatunk ellenfelei a következők voltak: 1./FTVS UK Prága, 2./AOS Liptószentmiklós, 3./UO Brno, 4./UO Belgrád, 5./HSU Hamburg,6./ MP Michalovce, 7./SHDO Michalovce.

Minden nehézség ellenére a NKE HHK csapata /Pap Tamás htj, Budvig Gábor htj, Major Márk htj, Basa-Tamás László htj, Móricz Dániel htj, Nyéki Ádám htj/ az 5. helyen végzett. Köszönet mindazoknak, akik segítették a csapat kijutását a versenyre vagy más módon támogattak.
Köszönet, a Honvéd Zrínyi SE támogatásáért is.

Detre Zoltán alezredes , csapatvezető

Cimkék: főoldali hír, 2017