NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Élménybeszámoló a tengeren túlról

 

A Ludovika Campuszon tartott élménybeszámolóval összekötött informatív előadást az érdeklődőknek az Észak Georgiai Egyetemen eltöltött tanulmányútjáról Scneider Dorottya és Dékány Gábor honvédtisztjelölt.

 

Az előadásra főként a Hadtudományi és Honvédtisztképző kar első éves hallgatói érkeztek. A honvédtisztjelöltek érdeklődése nem véletlen: nagy részük szintén örömmel venne hasonló lehetőséget, amit Schneider Dorottya és Dékány Gábor végzős honvédtisztjelöltek kaptak. Ők ugyanis idén ősz elején öt hetet töltöttek a tengerentúlon, ahol bepillantást nyerhettek az amerikai ösztöndíjas tisztképzési rendszerbe Schneider Dorottya repülőjegyét és biztosítását a Kossuth Alapítványon keresztül Schmittné Makrai Katalin, a Ludovika Zászlóalj zászlóanyája, míg Dékány Gábor kiutazását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem finanszírozta.

Jobbágy Zoltán ezredes a Hadtudományi és Honvédtisztképző kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese szintén biztatta a megjelent hallgatóságot az aktív egyetemi életben való részvételre, hiszen idén ugyan először zajlott le a csereprogram, ám ezt a jövő években tovább szeretnék folytatni, sőt a lehetőségekhez mérten bővíteni.

Gábor és Dorottya igen élvezetes és fordulatos élménybeszámolót tartott az Észak Georgiai Egyetem képzési rendszeréről, hagyományaikról, a kadétok hétköznapjairól, a kiképzésekről. Az előadás után jónéhány kérdésre kellett felelniük, mivel a lehetőség igencsak megragadta az alsóbb éveseket.

 

Kép és Szöveg: Révész Renáta százados


Címkék: 2017 Főoldali hír