NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Nemzetközi környezetben mutatták be kutatásaikat

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciával (ITDK) párhuzamosan december 6-8. között rendezte meg az Institutional Scientific Students' Associations Conference-t. A nemzetközi tudományos rendezvényen a HHK partnerintézményeinek hallgatói nemzetközi környezetben mutathatták be kutatásaikat és kapcsolódó tudományos eredményeiket.

A rendezvényen négy partneregyetem összesen tíz hallgatóval képviseltette magát: a szlovák Armed Forces Academy of General Milan Rastislav Štefánik, a lengyel Military University of Technology és a War Studies University, valamint a cseh University of Defence.

A hallgatók olyan témákban mutattak be előadásokat, mint például a légi biztonság, a pilóta nélküli repülőeszközök, lőszer és fegyverzettechnika, katonai életpálya, az érzelmi intelligencia vezetőkre gyakorolt hatása, valamint a környezetbiztonság. A rendezvény zárásaként a résztvevők megismerhették a Ludovika Campust, majd egy közös vacsorán vettek részt a Zrínyi teremben. Az elismerések és ajándékok átadása során Dr. habil. Jobbágy Zoltán ezredes, a kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese méltatta az elkészített dolgozatok, valamint az előadások magas színvonalát és a hallgatók felkészültségét. Kihangsúlyozta, hogy az ilyen rendezvényeken való részvétel komoly lehetőség mindenki számára, hogy belépjen a tudományos életbe.

Szerző: Tóth András


Címkék: 2017 ITDK