NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

FOURLOG 2018 Többnemzeti Logisztikai Kiképzés

2018 március 12-én Ausztriában, a Bundesheer Logisztikai Iskolájának laktanyájában kezdetét vette négy nemzet végzős logisztikai tisztjelöltjeinek részvételével a FOURLOG 2018 Többnemzeti Logisztikai Kiképzés. Az Osztrák Szövetségi Haderő Logisztikai Iskolája, a brnoi Védelmi Egyetem, valamint a belgrádi Védelmi Egyetem hallgatói mellett hazánkat az NKE HHK végzős katonai logisztikai alapszakos honvéd tisztjelöltjei képviselték.

Az ünnepélyes megnyitó után a kiképzés első napján a tisztjelöltek megismerkedtek azzal a fiktív hadműveleti helyzettel és ezen belül betöltött saját szerepükkel, amelynek keretében az elkövetkező két hét feladatait végre kell majd hajtaniuk. Ezt követően a Bundesheer 33. Könnyű Lövészzászlóalj zwölfaxingi laktanyájában az állomány béketámogató műveletekre történő gyakorlati felkészítésen vett részt.

A szerdai kulturális napot követően, március 15-én csütörtökön a kiképzésben résztvevő nemzetek személyi állománya áttelepült Magyarországra, hogy hazánkban folytassák a béketámogató műveletek logisztikai támogatási feladatainak kidolgozását. A hazai szakaszon a hallgatók többnemzeti munkacsoportokban helyzetközléseken alapuló, logisztikai támogatással összefüggő gyakorlati szakfeladatokat dolgoztak ki tantermi körülmények között. A kiképzési program hazai szakaszának zárásaként március 19-én minden munkacsoport angol nyelven jelentést tett a végrehajtott feladatokról. A jelentéseket meghallgatta Dr. Pohl Árpád ezredes, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, Dieter Jocham dandártábornok, az Osztrák Szövetségi Haderő Logisztikai Iskolájának parancsnoka, Sári Szabolcs ezredes a MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka valamint a HVK Logisztikai Csoportfőnökség és a MH Logisztikai Központ képviselői.

A folytatás március 24-ig tart majd a Brnói Védelmi Egyetemen, illetve a Cseh Haderő szárazföldi haderőnemének kiképzőbázisán, Vyskovban.


Címkék: Főoldali hír 2018