NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Gyakorlattervező tanfolyam

A kiemelt érdeklődésre való tekintettel, 2018. április 9-13. között a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Tanfolyamszervező Hivatal és az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság közös rendezésében már a második alkalommal kerül megrendezésre a NATO Gyakorlattervező Tanfolyam, amelyre a Honvéd Vezérkar, Magyar Honvédség, valamint az NKE Katasztrófavédelmi Intézet által delegált 40 fő - kiképzési szakmai háttérrel rendelkező - tiszti és altiszti állomány került beiskolázásra.

 A kurzus tematikája nagyban támaszkodik a közös összefogásban kidolgozott és NATO eljárásrendre épülő MH Gyakorlattervezési Kézikönyvre, mely hiánypótló szakmai direktívaként képes a Magyar Honvédség alárendelt katonai szervezeteinek gyakorlattervezéssel kapcsolatos feladatait támogatni.

A tanfolyam során az előadások mellett gyakorlati foglalkozások is levezetésre kerülnek, ahol a hallgatói állománynak lehetősége van az előadások során elhangzottakat a gyakorlatban is elsajátítani.

A kurzus végeztével a hallgatói állomány alkalmassá válik a gyakorlattervezéssel kapcsolatos konferenciák-, munkacsoportülések-, szemrevételezések levezetésére, kiképzési célkitűzések-, gyakorlattervezési alapadatok kidolgozására, a gyakorlatvezetőség architektúrájának kialakítására, a gyakorlat szcenárió-, incidensjegyzék koordinációs feladatainak ellátására.


Címkék: Főoldali hír 2018