Kínai delegáció a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

Kínai delegáció a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

A kínai Népi Felszabadító Fegyveres Erők Nemzetvédelmi Egyetem Hadászati Tanfolyam 25 fős delegációja tanulmányút keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar vendége volt 2018. május 23-án.

A Wang Shu vezérőrnagy által vezetett delegáció megismerkedett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásának körülményeivel, működési sajátosságaival, valamint részletes betekintést nyerhettek a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon folyó tisztképzésbe.

A kínai vendégek általános tájékoztatást kaptak a tisztképzés szintjeiről, a tudományos tevékenység jellegéről, valamint a katonai felsővezető szakirányú továbbképzés főbb tartalmi elemeiről.

A delegáció tagjai bepillanthattak a katonai vezetői, a katonai logisztikai, valamint a katonai üzemeltetői szakok képzési és kimeneti követelményeiről, valamint párbeszédet folytattak az Nemzeti Közszolgálati Egyetemen megvalósuló és a hivatásrendek tevékenységét szervesen összekötő átfogó megközelítésről, az ebből fakadó hosszú távú szakmai előnyökről.

Látogatásuk zárásaként a kínai delegáció tárlatvezetés keretében ismerkedett meg a Ludovika Főépület gazdag történelmével, valamint a nemrég átadott Ludovika Egyetemi Campussal.


Címkék: Főoldali hír 2018