A Koreai Köztársaság volt a Ludovika Katonai Attasé Fórum vendége

A Koreai Köztársasággal folytatódott a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon a Ludovika Katonai Attasé Fórum előadássorozat 2018. június 5-én. Shun Keon Song ezredes “A Koreai Köztársaság hadereje az ezredforduló után / Republic of Korea Armed Forces after the Turn of the Millenium ” címmel tartott előadást a Ludovika Kávézóban. Song ezredes 1987-ben fejezte be tanulmányait a Koreai Katonai Akadémián, 1992-ben részt vett az amerikai haderő haladó tiszti tanfolyamán, 1998-ban a Koreai Nemzetvédelmi Egyetemen szerzett MSc. diplomát, 2000-ben a Szárazföldi Erők Parancsnoki és Törzs Iskoláját, 2004-ben az Összhaderőnemi Erők Törzs Iskoláját, majd 2008-ban az amerikai Nemzeti Háborús Tanulmányok Iskoláját végezte el.

Előadását Song ezredes a Koreai Köztársaság előtt álló 21. századi kihívások és lehetőségek köré építette fel. Röviden bemutatta a Koreai Köztársaság három – szárazföldi, légi erő, haditengerészeti – katonai akadémiáját, részletezte országa sajátos földrajzi elhelyezkedését és az ebből fakadó biztonsági és katonai kihívásokat, elemezte a koreai gazdasági csoda okait, valamint bemutatta az ebből fakadó társadalmi és kulturális eredményeket. Song ezredes kitért a két Korea közötti viszonyra, részletesen bemutatta annak mennyiségi és minőségi dimenzióit. Beszámolt a két ország közötti közeledés és párbeszéd helyzetéről, valamint a sikerhez vezető út egyes állomásairól.

Az előadást követő pódiumbeszélgetés során, amelyet Dr. habil. Jobbágy Zoltán ezredes tudományos és dékánhelyettes vezetett, Song ezredes kihangsúlyozta a koreai tisztképzésben az akkreditáció fontosságát, a koreai-magyar katonai és a hadiipari együttműködésben rejlő lehetőségeket, valamint a két nemzet történetében meglévő hasonló elemeket.

A pódiumbeszélgetést követően a hallgatóságnak lehetősége volt kérdések feltevésére.


Címkék: Főoldali hír 2018