NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Felkészültek a STANAG és ARMA nyelvvizsgákra

116 hallgató végezte el eredményesen az elmúlt hónapokban az NKE HHK Idegen Nyelvi és Szaknyelvi Központ nyelvi tanfolyamait, amelyek STANAG és ARMA nyelvvizsgákra készítették fel a résztvevőket. A kibocsátó ünnepséget pénteken tartották az egyetem Hungária körúti campusán.

’A tanfolyamok elvégzése egy komoly próbatétel és nagy kihívás hallgatónak és oktatónak egyaránt”- mondta köszöntőjében Dr. Pohl Árpád ezredes. A HHK dékánja szólt arról, hogy a Magyar Honvédség vezetése kiemelt figyelmet fordít a honvédtisztek idegen nyelvi képzésére. Ennek eredményeként hamarosan elkezdődik az épület, a tantermek és a nyelvi laborok megújulása, valamint modern szemléltető eszközök beszerzése is várható a következő hónapokban. A dékán felhívta a hallgatók figyelmét, hogy a tanfolyamot követően ne álljanak le az idegen nyelvi ismeretek elsajátításával, hiszen a most megszerzett tudás a további gyakorlás nélkül hamar homályba vész. „Az angol nyelv ismerete nélkül ma már nagyon nehéz boldogulni a honvédségben, amely egy nemzetközi környezetben végzi mindennapi tevékenységét”- fogalmazott Pohl Árpád. A dékán megköszönte a hallgatók és az oktatók munkáját is, majd Kiss Gabriella központvezetővel átadta a hallgatóknak az okleveleket.

Kiss Gabriella reményét fejezte ki, hogy a tanfolyamot elvégzők sikeresen szerepelnek majd a nyelvvizsgákon is. Elhangzott, hogy az elmúlt 5 vagy 10 hónapban összesen 116-an vettek részt az angol, francia vagy német nyelvi tanfolyamokon. „A tudás egy potenciális tőke az Önök kezében, amelynek jelentőségét tovább növeli hazánk nemzetközi szintű, széleskörű megmérettetése, kapcsolatrendszerünk dinamikus fejlődése, a Magyar Honvédség új stratégiája, célkitűzései”- fogalmazott az igazgató. Kiss Gabriella hozzátette azt is, hogy a tanfolyam résztvevői lehetőséget kaptak a tanórán kívüli nyelvgyakorlásra is, így több társalgási klubnak is helyet adtak az elmúlt időszakban. A központvezető köszönetet mondott a nyelvtanároknak és az oktatásszervezőknek is, akik elkötelezetten végezték munkájukat.  

Zsíros Sándor alezredes válaszbeszédében elmondta, hogy az idegen nyelvi tanfolyamokon való részvétel használható tudást és új perspektívákat ad az egyénnek és a csapatoknak is. 

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: SATANG ARMA nyelvvizsga