„Robotikai alkalmazások és az Arduino projekt” a Korszerű Katonai Híradó, Informatikai, Robotikai és Elektronikai Rendszerek Tudományos Diákkör szakmai programján.

2018.10.18-án délután megtartotta idei második szakmai programját a Puskás Tivadar Műszaki Szakkollégium és a Korszerű Katonai Híradó, Informatikai, Robotikai és Elektronikai Rendszerek Tudományos Diákkör. A rendezvény a korábbi helyszínen, a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus 41-es épületében zajlott, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Üzemeltető Intézet Informatikai Tanszékén.

A rendezvényen vendégelőadóként ezúttal is Balog Ferenc hadnagy, a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár informatikusa, valamint az NKE-HHK oktatója, Szabó András százados volt. A téma izgalmasnak ígérkezett, amire korábban a meghirdetett cím is következtetni engedett. Az előadás fő motívuma beágyazott elektronikai eszközcsaládok bemutatása és részletesebb vizsgálata volt, melynek során szóba kerültek többek között a felépítéssel, bővíthetőséggel, valamint a polgári és katonai alkalmazhatósággal kapcsolatos kérdések. A résztvevők egy szempontrendszert, útmutatást is kaptak a megfelelő fejlesztőeszközök kiválasztáshoz, illetve segítséget ahhoz, hogyan tudják azokat eredményesen felhasználni tudományos kutatómunkájuk során. Az előadást ezúttal is gyakorlati bemutató követte.

Virágh Krisztián htj.


 


Címkék: Főoldali hír 2018