NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Magasrangú dél-koreai delegáció látogatott a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karra.

Magasrangú dél-koreai delegáció látogatott a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karra. A delegáció vezetője, Sin Ilhyeon úr a Dél-koreai Nemzetvédelmi Minisztérium Humánerőforrás Főosztály, Oktatási Osztály, osztályvezetője tájékoztatást kapott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttéről, vezetéséről, szervezeti felépítéséről, valamint működési sajátosságairól.

 Ezt követően Ilhyeon úr megismerkedett a magyarországi tisztképzés több évszázadon átívelő sajátos hagyományaival. Bemutatásra kerültek az akkreditált képzési szakok és a különböző szakirányok. Megismerkedett a HHK és az MH Ludovika Zászlóalj kapcsolatrendszerével, valamint tájékoztatást kapott az alapképzésben résztvevő honvéd tisztjelöltek kettős státuszáról. Részletes betekintést kapott a tisztképzés Bolognai Folyamatba történt integrálásából fakadó sajátosságokról, valamint az alap-, a mester- és szakirányú továbbképzés jellegzetességeiről. Ezt követően lehetősége volt megismerkedni a Hadtudományi Doktori Iskola, valamint a Katonai Műszaki Doktori Iskola kutatási területeivel, valamint kutatási témáival.

A delegáció tagja volt még Song Shunkeun ezredes, véderőattasé. Ezredes úr korábban a Ludovika Katonai attasé Fórum keretén belül nagy sikerű előadást tartott „Republic of Korea Armed Forces after the Turn of the Millenium” címmel a Ludovika Kávézóban.


Címkék: Főoldali hír 2018