NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Partneregyetemek képviselői látogattak a HHK-ra

Partneregyetemek munkatársai látogattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Iroda szervezésében megvalósuló Erasmus+ nemzetközi hét keretében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karra. A horvát, cseh és bolgár munkatársaknak lehetőségük volt részletesen megismerkedni az Egyetem létrehozásának körülményeivel, küldetésével és működési sajátosságaival, valamint betekintést nyerhettek a Karon folyó tisztképzésbe.

Dr. Jobbágy Zoltán ezredes, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes általános tájékoztatást adott a tisztképzés szintjeiről, a Karon folyó tudományos tevékenység jellegéről, valamint a katonai felsővezető szakirányú továbbképzés főbb tartalmi elemeiről. A partneregyetemek munkatársai bepillanthattak a katonai vezetői, a katonai logisztikai, valamint a katonai üzemeltetői szakok, azon belül a különböző specializációk képzési és kimeneti követelményeibe.

A bemutatót záró beszélgetés egyértelművé tette az Egyetemen megvalósuló és a hivatásrendek tevékenységét szervesen összekötő átfogó megközelítésből fakadó hosszú távú szakmai előnyöket.

Dr. habil. Jobbágy Zoltán ezredes


Címkék: Főoldali hír 2018