NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Sícsapatunk parádés szereplése Eplényben

  2019. február 13.-án került megrendezésre a Magyar Honvédség Amatőr Síbajnoksága az eplényi Nordica Síarénában. A Detre Zoltán alezredes vezette sícsapat, amely a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar és az MH Ludovika Zászlóalj közös csapataként vett részt, bajnok lett és elnyerte a legeredményesebb katonai szervezet díját.

 Egyéniben Pallai Vivien htj. /I.évf./ aranyérmet szerzett és egyben a legeredményesebb női síversenyzőnek járó díjat is megkapta, ezüstérmes lett Széles Antónia htj. /III. évf./ szintén sí kategóriában. Férfiaknál a dobogó legfelső fokára állhatott szintén sí kategóriában, Ramocsai Pál htj. /3. évf./ valamint bronzérmes lett Ugron Botond htj. /2. évf./

A snowboardosoknál pedig Ádám Balázs htj. /1. évf./ okozott meglepetést, hiszen megnyerte a versenyt és így a bajnoki címnek is örülhetett. A csapat többi tagja is értékes pontokat gyűjtött, így örülhettünk a csapat bajnoki címnek is. Sí válogattunk tagjai voltak: Detre Zoltán alezredes, Gyüre János zászlós, Pallai Vivien htj., Széles Antónia htj., Ramocsai Pál htj., Újvári Bence htj., Ádám Balázs htj., Énekes Márton htj., Varga Norbert htj., Babinka István htj.

  Sokan némi szkepticizmussal küzdöttek, hogy egyáltalán lesz-e hó a verseny megrendezéséhez, hiszen az időjárás inkább tavaszias képet mutatott, mint télieset. Az „eplényi katlant” megpillantva azonban minden kétkedő megnyugodhatott! A látvány önmagáért beszélt. Bár csak a pályákat fedte hó, de ez a síelést gyakran művelőknek bőven elegendő.  Sőt! A megnyitó ceremóniát követően hirtelen sűrűn havazni is kezdett, amely jelentősen nehezítette a versenyzők dolgát, hiszen a látótávolság nagymértékben lecsökkent. De hát mi ezt szeretjük! A kihívásokat.

A hagyományokat követve színvonalas versenyrendezésben volt részünk, melyet a Honvéd Szondi és a Veszprémi Honvéd Sportegyesület szakemberei biztosítottak. Az előzetesen leadott nevezések alapján 81 versenyző jelezte, hogy részt kíván venni ezen a téli „képességfelmérőn”. Két külön kategóriában lehetett versenyezni.  Sível és snowboarddal. A deszkások mezőnye évről évre nagyobb számot mutat, ez is jelzi, hogy egyre népszerűbbé válik ezen sporteszköz használata. Az óriás műlesiklók, korosztályos bontásban mérhették össze tudásukat. A férfiak mezőnyében a 35 év alattiak, a 35-50 év közöttiek – minden évben ez a legnépesebb mezőny - és az 55 év feletti kategóriákat határozták meg. A nők esetében 40 év alattiak és 40 év felettiek versengtek egymással. Az indulási sorrendet korosztályonként a regisztráció során húzott rajtszám határozta meg. Minden versenyzőnek kétszer kellett abszolválni a kb. 400m hosszú szlalom pályát. A két futam idejét összeadták és ez határozta meg a kategóriákban a versenyző helyezését.

Minden évben képviseljük szervezetünket a MH síversenyén, de talán ebben az évben sikerült a legeredményesebbnek lennünk. Köszönet a csapat szállításában nyújtott segítségért és külön a Honvéd Zrínyi SE támogatásáért, a nevezési díj befizetéséért és a felszerelés bérléséért.


Címkék: Főoldali hír 2019