NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Töretlen a FOURLOG Logisztikai Kiképzés sikere

A béketámogató műveletekre való felkészülés gyakorlati feladatait, NATO kompatibilis logisztikai szakfeladatokat, valamint terepen végzett bonyolult katonai logisztikai feladatokat tanulhatnak a résztvevők a 16. FOURLOG Logisztikai Kiképzésen. A nagy hagyományokkal rendelkező, március elején kezdődött eseményt 37 osztrák, cseh, szerb és magyar hallgató, valamint 12 tiszt részvételével, több helyszínen rendezik meg.

A logisztikai kiképzési programok kiemelt helyet foglalnak el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem alap- és mesterképzési programjaiban és több évtizedes múltra tekintenek vissza. Az első FOURLOG Logisztikai Kiképzés 2000-ben volt, sikere azóta is töretlen. A háromszor öt napos időszakot felölelő kiképzés második szakaszában, az NKE Hungária körúti campusán a többnemzeti munkacsoportokba beosztott hallgatók korszerű NATO informatikai modulok felhasználásával képzettségüknek megfelelő logisztikai szakfeladatokat terveztek és oldottak meg. A munkacsoportok jelentéseit Pohl Árpád dandártábornok, a HHK dékánja, Stefan Lampl ezredes, az Osztrák Szövetségi Haderő Logisztikai Iskolájának parancsnoka, Szabó Árpád ezredes, az MHP logisztikai műveleti és közlekedési főnöke, valamint Nyitrai István ezredes, az MH Logisztikai Központ osztályvezetője fogadta.

A magyarországi szakasz után a tisztjelöltek Csehországban folytatják a kiképzést, ahol az elsajátított ismereteket egy komplex gyakorlati foglalkozáson erősítik meg, egy bonyolult katonai logisztikai feladat terepen történő megvalósításával.

 

Szöveg: Tasi Tibor

Fotó: Szilágyi Dénes