NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Kínai delegáció az NKE-n

 

A Kínai Népi Felszabadító Fegyveres Erők Nemzetvédelmi Egyetemének 10 fős delegációja látogatott el május 9-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. A Xu Guizhong vezérőrnagy vezetésével európai körutazáson tartózkodó katonatisztek megismerkedtek a hazai katonai felsőoktatási rendszerrel és a katonai neveléssel kapcsolatban is tapasztalatokat szerezhettek.

A kínai delegáció tagjai információkat kaptak az NKE létrehozásáról, működéséről és küldetéséről, valamint betekinthettek a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon folyó tisztképzésbe. A vendégek általános tájékoztatást kaptak a tisztképzés szintjeiről, a Karon folyó tudományos tevékenység jellegéről, valamint a katonai felsővezető szakirányú továbbképzés főbb tartalmi elemeiről.

Emellett bepillanthattak a katonai vezetői, a katonai logisztikai, valamint a katonai üzemeltetői szakok, azon belül a különböző specializációk képzési és kimeneti követelményeibe. A Kar képviselőivel párbeszédet folytattak az Egyetemen megvalósuló és a hivatásrendek tevékenységét szervesen összekötő átfogó megközelítésről, az ebből fakadó hosszú távú szakmai előnyökről.

A delegáció a látogatása végén tárlatvezetés keretében megismerkedett a Ludovika Főépület gazdag történelmi múltjával, valamint a nemrég átadott Ludovika Egyetemi Campussal.

Szöveg: Jobbágy Zoltán

Fotó: HHK, Szilágyi Dénes


Címkék: kínai delegáció