NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Amatőr röplabda kupa

   A Karácsonyt megelőzően, 2019. december 17.-én, az ünnep kapujában került megrendezésre a fegyveres erők és rendvédelmi szervek amatőr röplabda kupája a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus tornatermeiben. A hagyományokhoz hűen, rendezője a Honvéd Zrínyi Sportegyesület volt a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Testnevelési és Sportközpont testnevelőivel karöltve. A sporteseményre 5 csapat adta le a nevezését, a MH Pápa Bázisrepülőtér, a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, a MH 39. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a Budapesti Rendőrök.

   A sportrendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Eleki Zoltán ezredes, a MHP Kiképzési Csoportfőnökség vezető szakreferense, MH fő testnevelője, aki köszöntötte a csapatokat, majd megnyitotta a röplabda tornát. Bánszki Gábor alezredes ismertette a torna lebonyolításának menetét, majd a sorsolást követően megkezdődhetett a játék.  Színvonalas labdameneteket, olykor gigászi küzdelmeket láthattunk, és volt, hogy csak a nagyobb rutin billentette a mérleg nyelvét az egyik oldalra. Egy biztosan kijelenthető, hogy mindenki jól érezte magát, jót játszott, legyen az fiatal vagy már rutinosabb, idősebb röplabdázó.

Eredmények:    1. hely:  Budapesti Rendőrök

                               2. hely:  MH. 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

                               3. hely:  MH. 39. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis

                               4. hely:  MH. Pápa Bázisrepülőtér

                               5. hely:  MH. 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred

A díjkiosztón a díjakat, érmeket, kupákat és okleveleket Dr. Petruska Ferenc alezredes, a Honvéd Zrínyi Sportegyesület elnöke adta át a csapatoknak illetve a játékvezetők javaslatai alapján a legjobb női és férfi játékosnak. Somorjai-Boros Andrea és Bachusz Ádám a Budapesti Rendőrök csapatából vehették át ezen elismeréseket.


Címkék: Főoldali hír 2020