NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Gyászhír

„Az élők szíve a holtak igazi temetője.”

Publius Cornelius Tacitus

 

 

Tisztelt Bajtársak, Egyetemi Polgárok!

Pótolhatatlan veszteség érte a nemzetközi logisztikai tisztképzést. A hétvégén kaptuk a tragikus hírt, hogy Dr. Jaromir Mares nyá. alezredes úr, a brnoi Nemzetvédelmi Egyetem, Katonai Vezetői Kar, Logisztikai Tanszékének oktatója, életének 65. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Jaromir Mares alezredes úr évtizedeken keresztül szolgálta a cseh és a nemzetközi tisztképzés ügyét. A hadtudomány kandidátusa tudományos fokozattal rendelkezett, így a felsőoktatás valamennyi szintjének aktív oktatója volt. A magyar tisztképzéshez azonban a Katonai logisztika alapképzési szakon keresztül kötődött, mivel 12 éven keresztül aktív résztvevője és cseh részről vezetője volt a FOURLOG Logisztikai Képzési Programnak. Elkötelezett munkáját, kiváló angol nyelvtudását, szakmai felkészültségét és igazságos követelménytámasztását nagyra értékelték a programot végrehajtó  cseh, magyar, osztrák, szerb és szlovák tisztjelöltek. Közvetlen embersége, nyíltsága és bajtársiassága miatt valamennyi résztvevő nemzet oktatói és a tisztképzések vezetői körében köztiszteletben állt. A képzés többnemzeti vezetésében aktívan és kezdeményezően vett részt, így az évek során a munkakapcsolaton túl, a cseh-magyar barátság elkötelezett fejlesztőjévé vált.

Sajnos a pandémia miatt személyesen nem vehetünk búcsút elhunyt cseh bajtársunktól, de a gyászoló családnak a FOURLOG közösség többi nemzetéhez hasonlóan mi is kifejeztük részvétünket.

 

Dr. Pohl Árpád dandártábornok

   dékán                   


Címkék: Főoldali hír 2020