NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Szakmai előadás a mesterséges intelligenciáról és tisztújítás a Tudományos Diákkör ülésén

Október első napján tartotta közös szakmai programját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) Korszerű Katonai Híradó, Informatikai, Robotikai és Elektronikai Rendszerek Tudományos Diákköre, valamint a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) Elektronikai, Informatikai és Robotikai (EIR) Szakosztálya, amelyen az érdeklődők előadást hallgathattak meg „A mesterséges intelligencia fejlődési tendenciái, polgári és katonai alkalmazásának perspektívái” címmel.

Az előadó, Virágh Krisztián, az NKE HHK Elektronikai Hadviselés Tanszék tanszéki mérnöke több mint 40 fős közönség előtt ismertette a mesterséges intelligencia terminológiai és történeti hátterét, valamint mutatta be annak a különböző polgári, illetve katonai területeken való felhasználásának lehetőségeit. Az előadás végén bemutatta az általa jelenleg is fejlesztett arcfelismerő alkalmazás működését is.

A rendezvényen a diákkör honvéd tisztjelölt tagjai mellett nagy számban vettek részt az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar, valamint az NKE HHK által gondozott különböző polgári képzések hallgatói és oktatói is, akik egyben az MHTT EIR Szakosztályának tagságát is széleskörűen reprezentálták.

A szakmai előadás után a diákkör tisztújításának második fordulójára került sor, ahol a három talpon maradt jelölt programbeszédének meghallgatását követően a tagság titkos szavazással megválasztotta új titkárát is. A 2020/21-es tanévben a Korszerű Katonai Híradó, Informatikai, Robotikai és Elektronikai Rendszerek Tudományos Diákkör vezetősége így az alábbi összetételben folytathatja munkáját: Nagy Márton honvéd tisztjelölt (elnök), Benkő Zoltán honvéd tisztjelölt (alelnök), Ádám Balázs honvéd tisztjelölt (titkár).

A diákkör egész évben várja az érdeklődők jelentkezését.

 

Szöveg: Németh András

Fotó: Boda Balázs


Címkék: Főoldali hír 2020