NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

NKE HHK MSc képzésen résztvevő hallgatók látogatása a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai üzemeltetés mesterképzési szak nappali tagozatos hallgatói tanulmányúton vettek részt a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál Szolnokon. A látogatás a Különleges Katonai Műveletek tantárgy keretében, Dr. Forray László alezredes, egyetemi docens szervezésében és vezetésével valósult meg.

A 2020. október 01-02. között végrehajtott két napos program keretében a hallgatók az alakulat speciális felépítésével, harcászati szakfeladataival, fegyverzeti és híradó technikai eszközeivel ismerkedhettek meg. Betekintés nyerhettek az alakulatnál éppen zajló szakkiképzések elméleti és gyakorlati végrehajtásába felderítő, egészségügyi és híradó szakterületeken.

A hallgatók, akik már több éves, vagy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, nagy érdeklődéssel figyelték testközelből a kézifegyver bemutatót, mivel ezek a speciális fegyverek csak ennél a szervezetnél kerültek rendszeresítésre. A bemutatók során a látogatók ismereteket szereztek a felderítési feladatok során alkalmazott speciális felderítő eszközök típusaiból is.

A látogatás végén a hallgatók pozitívan értékelték a félévben végrehajtott elméleti oktatások gyakorlatban történő bemutatását a szakmai látogatást keretében, amely nagyban hozzájárult az ismereteik bővítéséhez.


Címkék: Főoldali hír 2020