NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Búvárúszásban és gyorsváltóban is megmérkőztek a HHK honvéd tisztjelöltjei

2021. november 16-án került megrendezésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) kari úszóbajnoksága a Ludovika Campuson.

Az NKE HHK-n tanulmányokat folytató honvéd tisztjelöltek számára az úszástudás kiemelt fontossággal bír. A kötelező felmérés teljesítésének érdekében az Egyetem tanulmányi keretek között, testnevelő tanárok részvétele mellett biztosít lehetőséget hallgatóinknak arra, hogy elsajátítsák, fejlesszék képességeiket.

Annak érdekében, hogy a honvéd tisztjelölt hallgatók motivációja töretlen maradjon, az NKE HHK rendszeresen úszóversenyt szervez, melyre ezúttal a Ludovika Aréna uszodájában került sor. Az impozáns környezetben zajló eseményre számos nevezés érkezett, így a honvéd tisztjelöltek végül négy úszásnemben, 50 és 100 méteres távokon mérhették össze tudásukat, illetve 4x50 méteres gyorsváltón mérkőzhettek az érmekért és a Honvéd Zrínyi Sportegyesület által felajánlott díjakért. A versenyzők külön versenyszámként regisztrálhattak a 25 méteres búvárúszásra, mely igen népszerű volt a hallgatók körében.

A verseny legeredményesebb, aranyérmet szerzett úszói: Farkas Domonkos, Papp Dániel, Grajzel Sáron, Pálinkás Anett, Tomka Boáz és Deák Anna honvéd tisztjelöltek. A győztes 4x50 méteres gyorsváltó tagjai Lajtos Luca, Cseh Zoltán, Schafer Benedek és Palkovics Vivien honvéd tisztjelöltek voltak. Gratulálunk nekik! A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki a Honvéd Zrínyi Sportegyesületnek a felajánlott díjakért.

Szöveg és kép: Detre Zoltán


Címkék: Főoldali hír 2021