NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Látogatás a cseh Védelmi Egyetemen

2022. március 28–29-én Dr. Pohl Árpád dandártábornok, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja Dr. Zuzana Kročová dandártábornok, rektor-parancsnok meghívására a brnoi Védelmi Egyetemre látogatott.

A brnoi egyetemhez többévtizedes kapcsolat fűzi Karunkat és a jogelőd intézményeket. Az oktatási és kutatási együttműködés mellett a Fourlog többnemzeti logisztikai kiképzés, és az Erasmus+ oktatási, képzési és hallgatói csereprogram is összeköti a két felsőoktatási intézményt.

A megbeszélés célja a Covid–19 koronavírus okozta kényszerű szünet után a kapcsolatok ismételt felvétele, a katonai felsőoktatás legfontosabb fejlődési irányainak, változásainak áttekintése, a két intézmény jövőbeni közös oktatási és kutatási tevékenységének összehangolása volt.

Az egyetemek közötti szakmai kapcsolatok építése és bővítése érdekében Kročová dandártábornok, rektor-parancsok az ősz folyamán hivatalos látogatást tesz az egyetemünkön.

Kép és szöveg: Siposné dr. Kecskeméthy Klára ezredes, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar

 


Címkék: Főoldali hír 2022