NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Győztest hirdettek a Bolyai matematikaversenyen

Bolyai János születése 220. évfordulójának évében szerveztek matematikaversenyt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói részére a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Természettudományi Tanszék munkatársai. Az online versenyre mind a négy egyetemi karról érkezett nevezés, akik közül összesen 18-an adták be megoldásaikat.  Az idei esztendőben meglepően erős volt a versenyzői mezőny, amit jól mutat, hogy a második helyen holtverseny alakult ki. A HHK hallgatói idén is kiválóan szerepeltek, négy elsőéves is az első hat között végzett.

Dr. Székely Gergely, a HHK Természettudományi Tanszék egyetemi docense elmondta, hogy a december hatodikára meghirdetett megmérettetés öt versenyfeladatból állt, melyek között volt gráfelmélet, geometria és számelmélet is. A docens kiemelte, hogy a verseny célja alapvetően kettős volt: egyrészt a komfortzónából kilépve, versenyhelyzetbe hozni, másrészt gondolkodásra késztetni a hallgatókat.

A matematika nem csak egy honvéd tisztjelölt számára kulcsfontosságú tudomány, hanem azoknak a civil hallgatóknak is nélkülözhetetlen terület, akik például a gazdasági, a pénzügyi, az informatikai, a kereskedelmi szektorban képzelik el a jövőjüket.

A Bolyai János matematikaverseny eredményhirdetésére 2022. december 15-én került sor a HHK Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.

Az eredményhirdetésen dr. Pohl Árpád dandártábornok elismerését fejezte ki azért, hogy a hallgatók tanulmányi kötelezettségük mellett, időt szántak az effajta megmérettetésre. Külön gratulált Balogh Ádám Péter hallgató őrmester teljesítményéhez, aki 100 százalékos eredménnyel nyerte meg a versenyt.  A tábornok megköszönte a szervezők munkáját, majd átadta a helyezetteknek járó díjakat.

Az versenyben első helyen végzett Balogh Ádám Péter, elsőéves katonai logisztika alapképzési szakos hallgató őrmester. A második helyen holtversenyben Ardai István Tamás, elsőéves állami légiközlekedési alapképzési szakos hallgató őrmester és Szabó Gabriella őrnagy, másodéves védelmi infokommunikációs rendszertervező szakos MSc hallgató végzett. Harmadik helyezett lett Varjú Gergő, első éves katonai vezető szakos hallgató őrmester.

A versenyfeladatok ITT tekinthetők meg.

Szöveg és fotók: Németh-Zsohár Agnieszka őrnagy   

 

 

 


Címkék: Főoldali hír 2022