NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Vezetéselméleti képzés Ramallahban

 

 

A nemzetközi kapcsolatok erősítése jegyében Kovács Gábor r. vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Kar (RTK) dékánja, az RTK Rendészeti Vezetéselméleti Tanszékének vezetője és Ujházy László ezredes, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Katonai Vezetéstudományi Tanszékének vezetője a fogadó fél meghívására egyhetes vezetési képzésen vett részt a Ramallahban található Palesztin Nemzeti Közigazgatási Iskolában.

A vezetéstudományi, kockázat- és válságkezelési képzést tíz közép- és kelet-európai ország összesen 18 szakembere (Bosznia-Hercegovina 2 fő, Bulgária 2 fő, Észak-Macedónia 2 fő, Lengyelország 2 fő, Lettország 1 fő, Litvánia 1 fő, Magyarország 2 fő, Moldova 2 fő, Montenegró 3 fő, Románia 1 fő) végezte el.

A jól felkészült oktatók korszerű módszerekkel mutatták be az egyes vezetéselméleti kérdéseket, a tartalmas párbeszédek során pedig a résztvevők egy másik kontinensen élő szakemberek szemszögéből is ráláthattak a témára.

A rendezvény jelentősen növelte az NKE és hazánk nemzetközi elismertségét, ugyanakkor tovább mélyítette a két vezetéstudományi tanszék, valamint a két egyenruhás kar gyümölcsöző együttműködését.

 

Szöveg: Ujházy László ezredes


Címkék: Vezetéselmélet