Hírek és beszámolók

Munkaértekezletet tartott a 6. sz. kiemelt kutatási terület 

Munkaértekezletet tartottak a ’Katonaföldrajz-geoinformációs technológiák’ kiemelt kutatási terület munkatársai (Dr. Für Gáspár alezredes, Tuba Zoltán százados és Haáz Áron főhadnagy), illetve a Kutatóműhely vezetője (Dr. habil. Krajnc Zoltán alezredes). 2015. 05. 07-én megtartott munkamegbeszélésen egyetértésre jutottak a kutatási terület munkaprogramja és az egyéni vállalások tekintetében.

Elkészült a munkaterv előzetes programja, immár időrendben (a megadott hónapok később pontosításra kerülnek). Ezek alapján mindenki megkezdheti a saját feladatát, mely folyamat elején egy-egy szinopszissal hangolják össze a kutatási irányt. A kutatók 20-25 perces konferencia-előadással és egy összefoglalóval készülnek eredményeik bemutatására – foglalta össze a megbeszélés eredményét Dr. Für Gáspár alezredes, a kutatási terület vezetője.

 

Munkaértekezletet tartott a 3. sz. kiemelt kutatási terület

„A víz, mint stratégiai erőforrás, az éghajlatváltozás hatása a biztonságra és a katonai erő alkalmazására, a hadviselés ökológiai kérdései”

kiemelt kutatási terület munkatársai 2015. 04. 28-án megtartott munkamegbeszélésen egyetértésre jutottak a kutatási terület munkaprogramja és az egyéni vállalások tekintetében. Elkészült a munkaterv előzetes programja, immár időrendben (a megadott hónapok még később pontosításra kerülnek). Ezek alapján mindenki megkezdheti a saját feladatát. A kutatók 20-25 perces konferencia-előadással és egy összefoglalóval készülnek eredményeik bemutatására – foglalta össze a megbeszélés eredményét Dr. Földi László alezredes, a kutatási terület vezetője