Katonai Vezetőképző Intézet

Katonai Vezetőképző Intézet - Köszöntő

Tisztelt Látogató! Köszöntöm Önt a Katonai Vezetőképző Intézet honlapján!

A Katonai Vezetőképző Intézet a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar keretein belül működik, mint nevéből is kitűnik a magyar nemzeti katonai vezetői (parancsnoki) képzés alapvető intézménye.

Jogelőd intézetünk jelmondata továbbra is meghatározza a munkánkat: „A hazáért mindhalálig!”, és összegzi mindazon elkötelezettséget és szemléletmódot, amely az itt oktató tanárok és hallgatók mindennapjait áthatja.
Nagy múltra tekintünk vissza, már 1808-ban megkezdődött hazánkban a katonai vezetők képzése. Mi ezt a hagyományt visszük tovább, büszkén vállalva annak minden felelősségét. Intézetünk napjainkban az egyetlen szervezet, ahol alap- és mesterképzési szinten katonai vezetőket (parancsnokokat) képeznek a Magyar Honvédség számára.
A Kar Hadtudományi Doktori Iskolájának katonai jellegű programjai alapvetően az intézet mesterképzési szakára épülnek. Itthon és külföldön egyaránt elismert oktatóink, témavezetőink garanciát jelentenek a sikeres tudományos kutatásokhoz.
Törekszünk azonban arra is, hogy olyan hallgatóbarát tanulási környezetet teremtsünk, amelyre évtizedek múlva is szívesen emlékeznek vissza egykori diákjaink. Fontosnak tartjuk a hallgatói igényeket, ezért a mindennapokban szorosan együttműködünk a Kari és Egyetemi Hallgatói Önkormányzattal is.
Magasan képzett tanáraink tudásuk legjavát nyújtják ahhoz, hogy minél hatékonyabban, és eredményesebben valósítsuk meg a minőségi felsőoktatás ideálját.
Célunk, hogy az élethosszig tanulás jegyében minden katona-korosztály számára vonzó képzési lehetőségeket és tartalmas tudást kínáljunk.
Köszönöm, hogy meglátogatta a honlapunkat, remélem, találkozunk valamely rendezvényünkön, vagy képzésünkön! További jó böngészést!

Budapest, 2013. július 1.


Dr. habil. Horváth Tibor ezredes
igazgató