Hírek, aktualitások

2018. Bocskai Portya beszámoló

A MH. 5. Bocskai István Lövészdandár által került megszervezésre ebben az évben is szeptember hónap második hétvégéjén a Bocskai Portya elnevezésű katonai teljesítménytúra. A mi évfolyamunkból öten, 3 fő lövész (Szöllősi Patrik, Török Ákos, Takács Máté) és 2 fő híradó(Major Márk, Szűcs Gábor) specializáción tanuló tisztjelöltek vettünk részt. Meghirdetésre került három különböző táv, a 20km, a 40km, valamint a 70km katonai kategória, melyet minimum 10 kg-os felszereléssel kellett teljesítenünk. A szervezéssel teljes mértékben meg voltunk elégedve, mindenki a segítségünkre volt, a nevezés is gyorsan lefolyt. A szervezők körülbelül 10 kilométerenként ellenőrző pontokat helyeztek el, melyeken szükség szerint lehetett vizet tölteni és akár sérülés ellátására is volt szakképzett személyzet.

A túra során bár voltak fájdalmaink, amelyeket leginkább fejben kellett leküzdenünk, a megadott időn belül sikerült teljesítenünk a számunkra kitűzött kihívást. A szervezők által biztosított térkép alapján, a terepen való tájékozódást, valamint a térkép olvasását is tudtok gyakorolni, átismételni. Útközben sok mindenkivel tudtunk beszélgetni, tanácsokat adtunk a hivatásos pályára készülő növendékeknek, valamint mi is kérhettünk pár hasznos tanácsot a már alakulatnál szolgáló katonáktól.

Összességében számunkra egy hasznos túra volt mely során feszegettük a határainkat, erősítettük az együttműködést egymással, fejlesztettük képességeinket, emellett jót is szórakoztunk. A továbbiakban más teljesítménytúrákra is tervezünk menni, mivel a portyán még inkább kedvet kaptunk hasonló megmérettetésekhez.

 

A beszámolót írta: Szöllősi Patrik htj.

 

_____________________________________________________________________________________________________________