NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Gyakorlati foglalkozás a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázison

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai logisztika alapszakos másodéves honvéd tisztjelöltjei (21 fő) látogatást tettek a Magyar Honvédség Újszász utcai Anyagellátó Raktárbázisán (MH ARB) 2018. április 19-én, csütörtökön.

A gyakorlati foglalkozásra a Csomagolástechnika tantárgy keretében került sor, melyet a bázissal korábbi években kialakított együttműködés és jó kapcsolat alapján lehetett megvalósítani.

A bevezető szavaiban Bugyi András alezredes, az MH ARB mb. parancsnokhelyettese tájékoztatta a honvéd tisztjelölteket az MH Anyagellátó Raktárbázis feladatairól, szervezeti felépítéséről, és aktuális kihívásairól. A honvéd tisztjelöltek nagy érdeklődéssel figyelték az alezredes úr és kollégái Tomena Gábor őrnagy (Központi Haditechnikai Raktár parancsnok) és Pallai Ádám hadnagy (Központi Haditechnikai Raktár mb. parancsnokhelyettes) szavait, és sok kérdést tettek fel, hiszen ez volt az első alkalom, amikor beleláthattak egy igazi katonai objektum, egy ilyen fontos logisztikai szervezet gyakorlati életébe. Kérdés hangzott el az inkurrenciáról, a központi logisztikai bázisról és a különböző anyagok tárolásáról valamint az MH ARB speciális szolgáltatásairól. Megemlítésre került a minőségbiztosítás, a hitelesítések és laborvizsgálatok jelentősége például a lőszerek esetében, de az éppen változás alatt álló számítógépes nyilvántartásról is szó esett.

Miutánsikerült kellőképpen felkelteni a honvéd tisztjelöltek érdeklődését, már alig várták, hogy elindulhassanak a raktárakba. Először a Központi Haditechnikai Raktár Repülőműszaki Anyagraktárát látogatták meg, és itt speciális csomagolástechnikai megoldásokat tapasztalhattak. Ezt követően pedig a Központi Haditechnikai Raktár Műszaki Anyagraktárába látogattak, ahol a legkorszerűbb polgári életben is használatos megoldásokkal ismerkedhettek meg. Éppen ezekben a napokban zajlott az MH részére leszállított 550 db Suzuki Vitara átvétele és forgalomba helyezése, az ezzel kapcsolatos teendőket is érzékelhették a látogatás során a honvéd tisztjelöltek, hiszen a bázis területén helyezkedtek el ezek a járművek és éppen a forgalomba helyezésük zajlott.

Mindenképpen fontos, hogy az ilyen és hasonló együttműködések erősödjenek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, valamint a Magyar Honvédség szervezetei között, mert ezek nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a honvéd tisztjelöltek az elméleti felkészítés mellett korszerű gyakorlati ismereteket és élményeket is szerezhessenek a tanulóévek alatt.


Címkék: Főoldali hír 2018