NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Megtartotta idei első szakmai ülését a Korszerű Katonai Híradó, Informatikai, Robotikai és Elektronikai Rendszerek Tudományos Diákkör

2019.08.28-án 14.00-kor a Korszerű Katonai Híradó, Informatikai, Robotikai és Elektronikai Rendszerek Tudományos Diákkör (KKHIRER TDK) megtartotta a 2019/2020-as tanév első szakmai programját. A rendezvénynek a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus 41-es épület 116-os tanterme adott otthont, ahol nagy érdeklődés mutatkozott a Diákkör tevékenysége iránt. Ebben – a honvéd tisztjelöltek délutáni tanóráinak eltörlésével felszabaduló, önképzésre, illetve tudományos diákköri tevékenységre is fordítható idő mellett – vélhetően nagy szerepet játszott a kínált programok sokszínűsége is.

Az ülés a Diákkör háromtagú vezetőségének megválasztásával indult, majd Dr. Németh András őrnagy tartott előadást a pilóta nélküli repülőeszközök (UAV) műszaki jellemzőiről, polgári és katonai célú felhasználási lehetőségeiről. Ezt követően Szabó András százados mutatta be azt a labort, ahol az érdeklődő hallgatók megismerkedhetnek többek között a virtuális valóság (VR), az Arduino mikroprocesszorok, vagy éppen a 3D tervezés, szkennelés és nyomtatás világával.

Az ülést követően a diákkör tagjai külső helyszínen folytatták programjukat kötetlenebb formában, ami a várakozásoknak megfelelően jó hangulatban telt és méltó módon zárta a napot. A Diákkör a jövőben is vár minden érdeklődőt olyan témákkal, mint például a mesterséges intelligencia (MI), 5G rendszerek, önvezető járművek, szoftverrádiók, vagy a hadirégészet és hadszíntérkutatás korszerű eszközrendszeri.

Virágh Krisztián honvéd tisztjelölt

a Diákkör elnöke

Fotó: Dr. Németh András őrnagy


Címkék: Főoldali hír 2019