NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

A sikeres nyelvvizsgázást segíti az NKE

Ingyenes, angol nyelvi, nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamot indított a kadétprogramban részt vevő, 11-12. évfolyamos diákok számára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara. Az intézmény nem titkolt szándéka, hogy még a felvételi előtt segítse nyelvvizsgához jutni azokat, akik szeretnének részt venni a honvédtisztképzésben. Jövőre ugyanis már csak nyelvvizsga birtokában lehet bejutni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzéseire is.

A HHK képzéseire felvett diákok többsége (77%) a gimnáziumok, szakgimnáziumok tanulói közül kerülnek ki: a legtöbben a budapesti intézményekből jelentkeznek. A kadétprogramban jelenleg 6 budapesti középfokú oktatási intézmény vesz részt. A HHK által kísérleti jelleggel meghirdetett nyelvi képzés elsősorban azokat az osztályokat célozza meg, akik aktívan részt vesznek a katonai alapismeretek tantárgy oktatásában. A 10 hetes, 60 órás felkészítő tanfolyam szombatonként 6 órás (08.00-13.00) elfoglaltságot jelent a tanulók számára. A jelentkezés önkéntes, a felkészítés segít az érettségi és a középfokú angol nyelvvizsga megszerzésében, amellyel esélyt kapnak a diákok a sikeres felvételihez.

Az ingyenes tanfolyamon felkészült, nagy oktatási tapasztalattal, gyakorlattal rendelkező nyelvtanárok vesznek részt, akik képesek biztosítani a megfelelő fejlődést a diákok számára. A tanfolyam nyelvi felmérővel indul, a végén házi vizsgára és személyes konzultációra kerül sor. Erre azért van szükség, hogy felhívják a diák figyelmét arra, hol tart a nyelvtanulás területén, mely témakörökben, készségekben kell még fejlődnie. A tanárok személyre szóló instrukciókkal, javaslatokkal látják el a diákokat. A tanfolyam 10 olyan témakörre épül, amelyek a középfokú nyelvvizsgákon is előfordulnak. Ezek mellett ismeretterjesztő, látókör szélesítő jelleggel katonai témákról is szó lesz a tanfolyamokon.

A nyelvi képzést október 5-én három csoportban, 22 fő kezdte meg. A tanfolyamot Pohl Árpád dandártábornok, a HHK dékánja nyitotta meg.

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes                                                                                                                  

 


Címkék: nyelvvizsga