NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Gyászhír

Tisztelt Bajtársak, Egyetemi Polgárok!

 

Pótolhatatlan veszteség érte a műszaki képzést. Dr. Molnár László úr, a hadtudomány kandidátusa, az NKE HHK Hadtudományi Doktori Iskola külsős tagja és oktatója, a Magyar Hadtudományi Társaság Műszaki Szakosztály és a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület tagja, a Magyar Robbantástechnikai Egyesület örökös tagja, életének 76. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Molnár László vegyészként évtizedeken keresztül aktív részese volt a hazai lőszer- és robbanóanyag gyártásnak, szakértő munkája számos hadiipari fejlesztéshez kapcsolja nevét.

Az egyetem elvégzését követően 1968-1975 között a HM Haditechnikai Intézetben tevékenykedett, több hadiipari termék kifejlesztése fűződik nevéhez.

Szakértelmét és tudását számos olyan vizsgálat és fejlesztés szolgálatába állította, melyek országos és nemzetközi jelentőséggel bírtak.  Részese volt több, rakétatechnikai-, lőszer- és robbanóanyag fejlesztésnek, de részt vett polgári vonalon a hazai jégesőelhárító rakétafejlesztésben is.

1975-től a cég 2004-ben történt felszámolásáig a Mechanikai Művekben dolgozott különböző beosztásokban. A vállalat vezérigazgató-helyetteseként vonult nyugdíjba.

Tudását folyamatosan fejlesztve a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián 1992-ben Summa cum laude minősítéssel védte meg kandidátusi értekezését.

Kutatási eredményeit folyamatosan a tudományos szakmai közvélemény elé tárta, legutóbb a MHTT Vegyivédelmi és Környezetbiztonsági Szakosztály meghívására tartott előadást az implóziós robbantások fejlesztése terén elért eredményeiről.

 

Szaktudását megosztva kivette részét az oktatómunkából is. A robbantástechnikai szakmérnök képzés mellett egyetemünk doktori képzésében is részt vett. Több hallgató témavezetője, opponense, jegyzetei, tudományos közleményei a Kari könyvtár gyűjteményét gazdagítják.

Szakmai elhivatottságától vezérelve oktatómunkáját még kórházi ágyából is aktívan folytatta.

 

                                                           Dr. Pohl Árpád dandártábornok

dékán    


Címkék: Főoldali hír 2020