Ludovika Katonai Attasé Fórum

Az Amerikai Egyesült Államok volt a Ludovika Katonai Attasé Fórum vendége 2020. október 14-én. David O. Wiseman ezredes “Understanding U.S. Security Assistance and Military Bilateral Relations in the 21st Century” címmel tartott előadást a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus Dísztermében. Wiseman ezredes 1993-ban kezdte katonai pályafutását, amely során többször is volt lehetősége külföldön szolgálni. Jelenlegi beosztását 2019 júliusa óta látja el.

Előadása során Wiseman ezredes bemutatta az Amerikai Egyesült Államok Katonai Attasé Hivatalának főbb feladatait, kitért a Védelmi Együttműködési Hivatal feladatrendszerére, valamint az eddig kifejezetten sikeres magyar-amerikai projektekre. Betekintést adott a folyamatosan változó világ amerikai értelmezésébe és az események többszempontú megközelítésének fontosságába.

A Dr. Jobbágy Zoltán ezredessel, nemzetközi dékánhelyettessel lefolytatott pódiumbeszélgetés során kitért a Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzésre került modern, a kor legmagasabb technikai színvonalát jelentő légvédelmi rakétarendszerre. Említést tett a COVID-19 amerikai mindennapokat befolyásoló hatásáról, valamint említette az Ohioi Nemzeti Gárda és a Magyar Honvédség között meglévő kapcsolatok további erősödésének lehetőségét.

A pódiumbeszélgetést követően Wiseman ezredes válaszolt a résztvevők által feltett kérdésekre is.


Címkék: Főoldali hír 2020