NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Újszerű módokon szólnak a hallgatókhoz

Átadták az Innovatív Tanszék Díjakat a Kreatív Tanulás Program keddi workshopján. Az Oktatási Központban tartott eseményen kiderült: a díjat hat tanszék érdemelte ki, további hat pedig különdíjban részesült. Ezek a közösségek eddig nem megszokott, új oktatási módszertanok mentén képzik a hallgatókat, igazi élményszerű oktatást kínálnak számukra és kiemelkedik tehetséggondozásuk is.

Az Innovatív Tanszék Díj pályázatra az Egyetem minden negyedik tanszéke nyújtott be pályázatot, a bírálóbizottság 19 pályamunkát tekintett át. A díjat elnyerők közös jellemzője, hogy kiemelkedő hallgatói bánásmóddal, egyedülálló oktatási módszerekkel és figyelemreméltó tehetséggondozó tevékenységgel rendelkeznek, néhány közülük aktívan közreműködik a Kreatív Tanulási Programban is. Christián László r. dandártábornok, oktatási rektorhelyettes köszöntőjében úgy fogalmazott: a program résztvevői „pedagógiai fordulatot tűztek zászlajukra”, új módokon szólnak hallgatóikhoz. Az eredményességhez elsősorban őket kell megnyerni, ez a folyamat azonban az oktatókkal kezdődik, nekik kell hinniük a megújulásban – hangsúlyozta a rektorhelyettes, aki bízik abban, hogy jövőre még több tanszék nyújtja be pályázatát.

Az Innovatív Tanszék Díjra az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karról hét, a Rendészettudományi Karról hat, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karról öt, míg a Víztudományi Karról egy pályázat érkezett, a pályázók komolyan vették a kiírást, volt köztük olyan, aki 46 oldalas pályamunkát nyújtott be – mondta el a rendezvényen Méhes Tamás, az ÁNTK oktatási dékánhelyettese, a Kreatív Tanulás Program vezetője. A díjat két kar esetében megosztva kapta két-két tanszék, amelyek fele-fele arányban osztoznak az elismeréssel járó 500 ezer forintos díjazásban. A nyertesekhez képest több olyan pályamű is volt, akik mindössze egy-egy ponttal maradtak le, így ezek a tanszékek különdíjban részesültek, 100 ezer forintot kapnak fejlesztéseik kidolgozására – tájékoztatott Méhes Tamás.

A díjazott tanszékek kari bontásban:

Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Megosztott Innovatív Tanszék Díj: Emberi Erőforrás Tanszék, Társadalmi Kommunikáció Tanszék

Innovatív Tanszék Különdíj: Állam és Jogtörténeti Tanszék, Közszervezési és Infotechnológiai Tanszék

 

Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar

Megosztott Innovatív Tanszék Díj: Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszék, Hadtörténelmi, Filozófiai és Kultúrtörténeti Tanszék

Innovatív Tanszék Különdíj: Elektronikai Hadviselés Tanszék, Összhaderőnemi Műveleti Tanszék

 

Rendészettudományi Kar

Innovatív Tanszék Díj: Idegennyelvi és Szaknyelvi Lektorátus

Innovatív Tanszék Különdíj: Rendészeti Magatartástudományi Tanszék, Vám és Pénzügyőr Tanszék

 

Víztudományi Kar

Innovatív Tanszék Díj: Területi Vízgazdálkodási Tanszék

 

Szerző: Tasi Tibor

Fotó: Szilágyi Dénes