NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Eredményhirdetéssel zárult a HHK őszi Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciája

2021. december 8-án került megrendezésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciájára (ITDK) a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is értékes pályaművekkel jelentkeztek a honvéd tisztjelölt, illetve a civil, nemzetközi biztonság-és védelempolitika szakon tanuló hallgatók. Az ITDK-n való részvétel az előadói készség fejlesztése mellett publikációs lehetőséget nyújt a sikeres pályázóknak, a legeredményesebb hallgatók pedig lehetőséget kapnak az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) való megmérettetésre is.

A bizottság a beérkező pályaművek alapján három tagozaton (Biztonsági tanulmányok tagozat, Katonai logisztika tagozat, Katonai műszaki tagozat) hallgatta meg az előadókat, melyek a szokásos magas színvonalú kutatás eredményeit mutatták be. Az értékelési szempontok között szerepelt többek között az előadó tárgyi tudása, az előadói készség, a módszertani értékelés és a rendelkezésre álló idővel történő gazdálkodás képessége.

A Katonai logisztika és Biztonsági tanulmányok tagozatokban első és második díjat, a Katonai műszaki tagozatban első, második és harmadik díjat ítélt oda a zsűri, illetve kihirdették az OTDK-ra továbbjutott hallgatók körét is. A helyezéseken túl a Magyar Honvédség parancsnokának, az NKE tudományos rektorhelyettesének, a Katonai Műszaki Doktori Iskola vezetőjének, a Magyar Hadtudományi Társaság elnökének, illetve a HHK dékánjának különdíja is átadásra került.

Szöveg: Fülöp Dóra

Fotók: Szilágyi Dénes

 


Címkék: Főoldali hír 2021