NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Leendő honvéd tisztjelöltek látogatása a HHK-n

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon (HHK) tettek látogatást a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei 2022. február 18-án. A látogatás során a tanulók megismerkedtek a HHK-n zajló képzéssel, a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusszal, valamint bepillantást nyerhettek a honvéd tisztjelöltek mindennapjaiba.

A debreceni honvéd középiskola a Honvéd Kadét Program felső szintje. A bentlakásos iskolában tanuló kadétok tanórákon és gyakorlati foglakozásokon sajátíthatják el a Magyar Honvédséggel kapcsolatos ismereteket, melyeket szakkörök és szabadidős tevékenységek egészítenek ki.

A látogatáson azok a végzős kadétok vettek részt, akik felsőoktatási jelentkezésükben a HHK katonai alapképzési szakjaira jelentkeztek. A kadétokat Pohl Árpád dandártábornok, a kar dékánja üdvözölte, majd Szászi Gábor ezredes, oktatási dékánhelyettes tartott részletes tájékoztatót a karon zajló oktatásról, a honvéd tisztjelöltekkel szemben támasztott követelményekről, illetve a hosszútávú előmeneteli lehetőségekről. Az ismertetőt és a szakfelelősi fórumot követően a kadétok campustúra keretében ismerkedtek meg a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus oktatási egységeivel, az egyes gyakorlati foglalkozások helyszíneivel és az oktatókkal.

A program Ludovika Campus tárlatvezetéssel zárult, melyen Siposné Dr. Kecskeméthy Klára ezredes, nemzetközi dékánhelyettes, illetve Ondrék József, a HHK Dékáni Hivatal munkatársa mutatta be a Ludovika főépület történetét, a Ludovika Akadémia és a magyar tisztképzés hagyatékát. 

Szöveg és fotók: Fülöp Dóra


Címkék: Főoldali hír 2022