NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Ökölvívó edzés a HHK-n Erdei Zsolttal

Rendhagyó bokszedzés keretében látogatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karra (HHK) Erdei Zsolt Madár.

A kétszeres profi világbajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó a HHK meghívására érkezett a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusra, hogy közös edzés keretében ismertesse meg az érdeklődő honvéd tisztjelöltekkel, hallgatókkal és munkatársakkal az ökölvívás alapjait. Mivel a foglalkozásra jelentkezők közül mindenki találkozott már a sportággal, egy rövid bemelegítés és az ütésformák átismétlése után hamar előkerültek a kesztyűk. A páros gyakorlatok során az edzést vezető világbajnok leginkább a védekezésre, az ütések elhárítására helyezte a hangsúlyt, de a részvevők olyan különleges praktikákat is megismerhettek, mint például a Madár profi karrierjéből is emlékezetes, legendás „bedőlős” balegyenes, amely számtalanszor segítette őt győzelemhez pályafutása során.

A honvéd tisztjelöltek életében nélkülözhetetlen a rendszeres sport, a különböző küzdősportok ismerete pedig történelmi múltra tekint vissza a katonai hivatásban, így az ökölvívás gyakorlati megismerése minőségi kiegészítése lehet a katonai testnevelésnek.

Dr. Pohl Árpád dandártábornok, a HHK dékánja személyesen fejezte ki köszönetét egykori világbajnokunknak, amiért jelenlétével hozzájárult a Kar munkájához, ezzel is támogatva az élményalapú oktatás megvalósulását.

Erdei Zsolt hangsúlyozta, hogy az ökölvívás nem csupán egy mozgásforma, hanem olyan tudás, ami jelentősen hozzájárul a mentális és fizikai állóképességhez. Véleménye szerint a fiatalok életében rendkívül fontos valamely küzdősport jelenléte, hiszen ezáltal sokkal kitartóbbá válnak és könnyebben néznek szembe a kihívásokkal az élet számos területén.

Bánszki Gábor alezredes, a HHK Katonai Testnevelési és Sportközpontjának vezetője az edzés végeztével köszönetét fejezte ki az ökölvívónak és arra bíztatta a hallgatókat, hogy továbbra is ragadják meg az alkalmat a különböző sportágak megismerésére.

Szöveg: Fülöp Dóra, nemzetközi és médiareferens, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar

Fotók: Szilágyi Dénes


Címkék: Főoldali hír 2022