NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Nemzetközi Katonai Információbiztonsági Konferencia

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Híradó Tanszéke a Magyar Honvédség Parancsnoksága Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökségével és a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztályával együttműködve e címmel szervezett tudományos konferenciát 2022. április 27-én a Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központban Balatonakarattyán.

A konferenciát a Magyar Honvédség információbiztonsági szakemberei mellett megtisztelte jelenlétével Prof. Dr. Rajnai Zoltán, Magyarország Kiberkoordinátora is. Előadásában felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy az információbiztonság közös felelősségünk, és arra kiemelt figyelmet kell fordítani mind stratégiai, mind végrehajtói szinten. Ehhez nyújtanak megfelelő alapot és professzionális felkészítő és szintentartó képzési lehetőségeket az Egyetemünkön folyó kiber- és információbiztonsági képzések és szakirányú továbbképzések, valamint a Magyar Honvédség Kiber- és Információs Műveleti Központja által tartott céltanfolyamok, mondta Pozderka Gábor ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kibervédelmi Szemlélőség képviseletében.

A hallgatóság mindezek mellett olyan előadásokat hallhatott, melyek során a szakemberek ismertették a Magyar Honvédség Kiberdoktrínájának alapelveit, az infokommunikációs infrastruktúrák biztonsági kérdéseit, az eseménykezelések során betartandó alapszabályokat, a kibervédelmi gyakorlatok és a „való világ” közötti párhuzamokat, továbbá az elektronikai hadviselési és az okos eszközök műveleti környezetekben való alkalmazásából származó biztonsági veszélyeket, kihívásokat.