NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Sárkányhajóban is jól szerepelt a HHK csapata

2022. május végén került megrendezésre a XIII. Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar Kupa a KSI fővárosi vízitelepén, amelyen az ország rendvédelmi szerveinek – katasztrófavédelem, rendőrség, büntetésvégrehajtás, terrorelhárítás – csapatai vettek részt.

A versenyen az egységeknek az előfutamokban kétszer kellett teljesíteni a 200 méteres sprinttávot, majd ezek összesített időeredményei alapján kerültek a csapatok az „A”, „B” vagy a „C” döntőbe. A nevezett 13 csapat közül a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar honvéd tisztjelöltekkel megerősített sárkányhajósai izgalmas és egyben látványos versenyzéssel jutottak az „A” döntőbe, ahol a legjobb sárkányhajó egységekkel kellett megküzdeniük és végül az 5. helyet sikerült megszerezniük.

Reményeinkhez híven a csapat tagjai legközelebb a dobogóra is felállhatnak majd, de addig is szorgalmasan edzenek és keresik a lehetőséget további megmérettetésre. A versenyen történő részvételért köszönjük a Honvéd Zrínyi SE támogatását.

Kép és szöveg: Detre Zoltán alezredes, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Testnevelési és Sportközpont


Címkék: Főoldali hír 2022