Szakmai elismerés a HHK adjunktusának

HTE elismerés

2022. május 26-án Budapesten, a Benczúr Ház Kulturális Központ Dísztermében tartotta Tisztújító Közgyűlését a több, mint 100 éves múltra visszatekintő Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE).

A hazai és nemzetközi szinten is egyaránt elismert, távközlési, informatikai és információbiztonsági szakembereket tömörítő neves szakmai szervezet Közgyűlésének egyik kiemelt napirendi pontja volt a „Tiszteletbeli szenátorok kinevezése, díjak átadása”.

A Díjbizottság javaslatára, az Egyesületben kifejtett évtizedes tevékenysége elismeréseként az Egyesület HTE Ezüst jelvény kitüntetésben részesítette Dr. Jobbágy Szabolcs őrnagyot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) Híradó Tanszékének adjunktusát.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület a díjat az Egyesületben végzett kiemelkedő és eredményes társadalmi munka elismerésére alapította. E jelvénnyel jutalmazhatók azok a külföldi állampolgárságú szakemberek is, akik az Egyesület érdekében kiemelkedő tevékenységet folytattak.

Dr. Jobbágy Szabolcs őrnagy évek óta aktív szerepet vállal az Egyesülettel történő szakmai kapcsolattartásban. A szakmai együttműködés egyik legjelentősebb eredménye a 2000-től megrendezett „Infokommunikáció” - korábban „Kommunikáció” - Nemzetközi tudományos-szakmai konferenciasorozat, melyet az NKE HHK Híradó Tanszék az Egyesület hathatós szakmai közreműködése és támogatása mellett a Magyar Honvédség Parancsnoksága Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökségével, illetve az NKE HHK Puskás Tivadar Műszaki Szakkollégiumával együttműködésben rendez meg minden évben.

A konferencia szerves részét képezi a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által fémjelzett, több évtizedes múltra visszatekintő Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatnak, melyről az MTA már 1997 óta minden év november 3-án megemlékezik, emléket állítva és tisztelegve azon momentumnak, amikor is Széchenyi István birtokai egy évi jövedelmét felajánlva hozzájárult a Magyar Tudós Társaság megalapításához, mely a későbbiekben lehetővé tette az MTA megalapítását.

Dr. Jobbágy Szabolcs őrnagy, a konferencia szervezőbizottságának titkára elmondta, hogy a rendezvény célja egy olyan tudományos-szakmai fórum biztosítása, amelynek keretében az infokommunikációban jártas, a professzionális- és a védelmi szférát képviselő hazai és nemzetközi szakemberek, kutatók, egyetemi polgárok és hallgatók megoszthatják egymással ismereteiket, tapasztalataikat, bemutathatják kutatásaik eredményeit, és kapcsolatokat építhetnek.

A HTE és az NKE HHK közötti szakmai együttműködés - a konferenciák, szakmai fórumok megrendezésén túl – számos további lehetőséget biztosít mindkét fél számára.


 


Címkék: Főoldali hír 2022