Dékáni köszöntő és előadás a vezérkari tanfolyamon

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóit köszöntötte tanulmányaik megkezdése alkalmából Dr. Pohl Árpád dandártábornok, a kar dékánja.

Köszöntő beszédében elmondta, hogy nem csak a honvéd tisztjelölteknek, hanem a tiszteknek, a felsővezetőknek is tanulniuk kell ahhoz, hogy a kornak megfelelő új szemléletet mindenki be tudja fogadni, és azzal azonosulva, azt alkalmazva tudja szolgálni hazáját.

A magyar vezérkari tisztképzés 1920-ban indult a Magyar Királyi Hadiakadémián, melynek épülete a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson még mindig áll. A tisztképzés jelentőségét már akkor felismerték, és szerencsére a mai katonai felsővezetés is úgy gondolja, hogy a leendő katonai vezetőket fel kell építeni, amit csak a megfelelő szintű továbbképzéssel, új ismeretanyagok átadásával lehet megtenni.

„Erre a tanfolyamra különböző szakterületekről érkező kiválóan felkészült főtisztek érkeztek, ami azt jelenti, hogy lesz lehetőségük egymástól is tanulni, egymás szakterületeit megismerni. Használják ki az itt töltött időt, a szünetekben, csapatlátogatások alkalmával beszélgessenek, a szemináriumokon vitázzanak egymással, mert így fognak átfogó képet alkotni arról a szervezetről ahol vezetőként szolgálnak” – mondta Dr. Pohl Árpád dandártábornok.

A megnyitót követően a kar dékánja a honvédtisztképzés helyzetéről tartott átfogó előadást.

Szöveg és kép: Németh-Zsohár Agnieszka őrnagy, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, kommunikációs főtiszt


Címkék: Főoldali hír 2022