NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Téli egyetem hibrid hadviselés témában

Az Erasmus+ Együttműködési Partnerség a Felsőoktatásban Program keretében működő „Interdiszciplináris Oktatás és Tréning a Hibrid Hadviselés területén” nemzetközi konzorcium a Liptószentmiklóson található Milan Rastislav Štefánik Fegyveres Erők Akadémiáján tartotta soron következő téli egyetemét 2024. február elején.

A téli egyetemen résztvevő mintegy 50 fő  - magyar, olasz, izraeli, román, valamint szlovák katona és civil hallgató -  a véglegesített tanagyag egyes fejezeteit innovatív módszerek segítségével, szemináriumok keretében ismerhette meg, valamint részt vehetett egy hibrid hadviseléshez kapcsolódó szimulációban. A téli egyetem alatt a hallgatók részleteiben tesztelték a tömeges nyitott online tanfolyam egyes elkészült részeit is. A szemináriumokat és a szimulációt követően a hallgatóknak lehetőségük volt kérdőívek kitöltésével észrevételek és javaslatok megfogalmazására és a közvetlen visszacsatolására.

A szakmai tevékenységen túl a résztvevőknek lehetőségük volt a Kárpátok láncolatának legmagasabb hegységében egy élménydús vezetett túrát tenni.

Magyar részről az eseményen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 10 fős hallgatói csoportja mellett Dr. Jobbágy Zoltán ezredes projekt szakmai vezető, Zsigmond Edina projektmenedzser, valamint Dr. Molnár Anna tanszékvezető vettek részt. A hat nemzet (magyar, olasz, izraeli, román, szlovák, brit) felsőoktatási- és kutatóintézményei részvételével 2021-2024 között futó hároméves projektet az Európai Unió összesen 369.950 euróval támogatja.

 

Szöveg és képek: Jobbágy Zoltán ezredes


Címkék: Főoldali hír 2024