NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Katonai felsőoktatási intézmények fóruma

Május végén Brassóban rendezték meg a Nemzetközi Katonai Akadémiai Fórum (iMAF) elnevezésű, katonai felsőoktatási intézmények részére szervezett konferenciát.

Az eseményen tizenkilenc ország katonai felsőoktatási intézményeinek képviselői, - köztük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar munkatársai vettek részt. A konferencia fő témája a biztonság és védelem európai kultúrájának elmélyítése, a katonahallgatók, fiatal tisztek magasabb színvonalú oktatása volt.

A résztvevőknek többek között Jobbágy Zoltán ezredes, a kar nemzetközi dékánhelyettese a hibrid hadviselés témakörben vezetett projektben elért eredményekről és a jövőbeni célokról tartott előadást. Molnár Anna tanszékvezető pedig részletesen ismertette a 2024. július 1-5. között megrendezésére kerülő Közös Biztonság- és Védelempolitikai Olimpia (Common Security and Defence Policy Olympiad) eseményt.

 A fórumon történő részvétel nem csupán az egyetem hírneve nemzetközi szintű ismertségének növelését szolgálta, de utat nyitott további Erasmus partnerségi kapcsolatok bővítését irányzó egyeztetések kezdeményezéséhez is.

Szöveg és képek: Nagy Vivien

 


Címkék: Főoldali hír 2024