NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Változások a kar vezetésében

Tanévnyitó állománygyűléssel kezdődött a 2024/2025-os tanév a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) vezetői és oktatói számára.

Lippai Péter dandártábornok beszédében elmondta, hogy a karon a közigazgatási szünet ellenére aktív tervezői és előkészítői munka folyt, illetve számos személyügyi mozgás is történt. Kiemelte, hogy a kar vezetésében szeptember elsejétől már történtek változások, amit a tervek szerint a vezetést egyszerűsítő struktúraváltás is követni fog. Az elkövetkező időszakban a karnak nem csak a tananyag korszerűsítésével, de szellemiségében is le kell követnie a Magyar Honvédségben végbemenő folyamatokat azért, hogy annak változó igényei szerint tudja képezni a katonatiszteket.

A dékán kitért az Egységes Gyalogostiszti Felkészítés keretében októberben induló képzésre is, amelyet a HHK az MH Ludovika Zászlóaljjal közösen hajt végre és a tavalyi évhez hasonlóan a kar egyik fő gyakorlati feladatát fogja jelenteni. A dandártábornok beszélt a következő hetek legfontosabb eseményeiről, és felhívta a tanszékvezetők, osztályfőnökök, szakfelelősök figyelmét a Kutatók Éjszakája rendezvényre, az Intézményi és Országos Tudományos Konferenciára. „Kérem az Önök mozgósító tevékenységét a rendezvények kapcsán azért, hogy a megfelelő létszámban és megfelelő színvonalon jelen lehessen a kar hallgatói állománya ezeken a versenyeken, eseményeken.”  - mondta a dékán.

A tanévnyitón elismerések és személyügyi parancsnok ismertetésére is sor került.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora 2024. szeptember 1-jével a pályázati eljárás lefolytatásáig megbízta Dr. Szabó Sándor alezredest a kar nemzetközi dékánhelyettesi beosztás ellátására, Dr. Szente-Varga Mónikát a kar oktatási dékánhelyettesi beosztás ellátására, Visi Tibor ezredest a kar Dékáni Hivatal, hivatalvezető beosztás ellátására, Papp Tibor ezredest a Katonai Tanfolyamszervező Intézet intézetvezető beosztás ellátására, valamint Dr. Bakos Tamás alezredest a Dékáni Hivatal, Oktatásszervezési Osztály, osztályvezetői beosztás ellátására. Dr. Berek Tamás ezredes, 2024. augusztus 1-jével a tudományos dékánhelyettesi beosztás látja el.

A Honvéd Vezérkar főnöke 2024. szeptember 1-jei hatállyal a Felsőfokú Vezetőképző Intézet, intézetvezető munkakörbe Benda László ezredest vezényelte.

Az elismerésekről és előléptetésekről IDE kattintva lehet tájékozódni.

Szöveg és képek: Németh-Zsohár Agnieszka

 

 

 


Címkék: Főoldali hír 2024