NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Ezüstérem a XV. Rendvédelmi Sárkányhajó Bajnokságon

Ezüstérmet szerzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) és az MH Ludovika Zászlóalj (MH LZ) közös csapata szeptember 12.-én, a XV. Rendvédelmi Sárkányhajó Bajnokságon.

A szokásokhoz híven, a sporteseményt a Népszigeten, a KSI Sporttelepén rendezte meg a Katasztrófavédelem. A Katonai Testnevelési és Sportközpont főtisztje, Detre Zoltán alezredes által vezetett sárkányhajó egység, 18 főből állt. Végzős és harmadéves honvéd tisztjelöltek alkották az evezősöket, akiket Kun Gazda Balázs őrnagy rutinja és ereje is segített a verseny során. Ez a formáció először ült és evezett együtt egy 300 kg-os sárkányhajóban. Azonban a közös versenyzés izgalma, az ezáltal termelődő adrenalin, gyorsan összekovácsolta a hajóban ülők erejét. Minden futamot követően közösen elemezték a futam során előforduló hibákat és igyekeztek korrigálni azokat.  

A nyílt kategóriában nyolc csapat mérte össze a tudását, felkészültségét, gyorsaságát, erejét. Két csoportban zajlottak az előfutamok, a HHK-MH LZ csapata mindkét előfutamban maga mögé utasította a rivális ellenfeleket, szép és egyben magabiztos versenyzéssel jutott az „A” döntőbe, ahol a 4 legjobb és leggyorsabb sárkányhajós egység mérhette össze tudását.  

Gigászi küzdelemben, a 200 métert jelző célbójánál, a tisztjelöltekből és tisztekből álló egyetemi csapat a 2. helyen haladt át, a nagyon rutinos bajai tűzoltóktól nem sokkal elmaradva. Immáron lassan 10 éve rendszeres résztvevője egyetemünk csapata a Rendvédelmi Szervek Sárkányhajó Bajnokságának, de ilyen előkelő helyezést ezidáig nem sikerült szerezni.

Köszönet a Honvéd Zrínyi Sportegyesületnek, hogy támogatást nyújtott a hallgatói-tiszti csapatnak ezen a nem mindennapi, országos szintű megmérettetésen, ahol nem csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, hanem a Magyar Honvédséget is méltó módon képviselte az evezős egység.

Aki kíváncsi arra, hogy a Honvédek egysége hogyan lapátolta a vizet, erre a linkre kattintva megnézheti. https://www.youtube.com/watch?v=Zip84cxWK6A

Szöveg és képek: Katonai Testnevelési Sportközpont

 


Címkék: Főoldali hír 2024