NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Konferenciák

TAMOP -4.2.2-10/1 Kockázatok és válaszok a Tehetséggondozásban (KOVÁSZ)

 

Robothadviselés és Kíberbiztonsági Tudományos Konferencia

  • Ideje: 2011.11.24.-25.
  • Helye: ZMNE Díszterem
  • Felelős: prof. dr. Kovács László

2011. november 24-én és 25-én immár tizenegyedik alkalommal került sor a Robothadviselés konferenciára, melynek hagyományosan a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem adott helyet.

Az idei konferencia első napján a robotkutatásokban elért eredményekről, kutatás-fejlesztési projektekről, az informatikai hadviselés területén a jog szerepéről tartottak előadásokat egyetemünk, valamint az Óbudai Egyetem oktatói. A konferencia második napján az egyetem a Biztonságpolitikai Szakkollégiummal közös szervezésben a kíberhadviselés téma köré szerveztek előadásokat a Budapesti Műszaki Egyetem, valamint civil szféra szakembereinek bevonásával. A konferenciát Prof. dr. Padányi József mk. ezredes, az egyetem mb. rektora, nyitotta meg – Dr. Márki Gábor, a tárca védelemgazdasági helyettes államtitkára kiemelt hangsúlyt helyez erre a területre és támogatja azokat a törekvéseket, amelyeket mi leteszünk az asztalra..  - mint mondta – .. elébe kell menni a kihívásoknak. Ez jellemző a katonai felsőoktatásra is. Kiváló oktatók, kutatók, műhelyek keresik az előremutató dolgokat, melynek ez a konferencia is kiváló példája.

A konferencia keretében került sor a TÁMOP-4.1.1-08/2KMR-2009-0001 „Informatikai eszközökkel támogatott intézményi hallgatói szolgáltatásfejlesztés, vezetői döntéstámogatás” projekt zárórendezvényére, valamint a TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-001 „Kockázatok és válaszok a tehetséggondozásban (KOVÁSZ) projekt hivatalos megnyitására is.

A konferencia programja

Sajtómegjelenés: 

http://www.honvedelem.hu/cikk/29107/kiberbiztonsag:-hol-tart-a-nemzetvedelem