NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

2011

A  projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Sajtótájékoztató

 

2011. július 15.

/Helye: ZMNE, „A” ép. Bolyai terem/

Program:

11,00 - A résztvevők köszöntése: dr. habil Krajnc Zoltán mk. alezredes, egyetemi docens, projekt szakmai vezető

11,05 -11,15:     A TÁMOP -4.2.3-08/1/KMR-2009-0001 projekt zárása: Demeter Attila alezredes, 
Intézményfejlesztési és pályázati irodavezető, projekt menedzser

11,15 -11,25:     Kutatói hálózat céljainak bemutatása: Prof. Dr. Rajnai Zoltán ezredes

11,25 - 11,40: A cégek rövid bemutatkozása, részvételi képességeik a projektben

11,45 - 11.50: Együttműködési megállapodás aláírása: (Dr. Pándi Erik r. ezredes tsz.vezető)

A megállapodás résztvevői:

ZMNE Híradó tanszék

Hungaro DigiTel Kft

- Kapsch Telekommunikációs Kft.

- SCI-NETWORK Távközlési és hálózatintegrációs Zrt.

11,50 - 12,45- Állófogadás (közben rövid interjú a cégek képviselőivel)

 

Szakmai kiállítás

 

2011. július 16.

 

A széles értelemben vett védelmi szféra (Magyar Honvédség, Rendőrség, Katasztrófavédelem) távközlési és informatikai infrastruktúrája a folyamatos és egyre bővülő adatátviteli-, képi-, mozgóképi- és beszédszolgáltatásainak bővülése miatt állandó fejlesztést, bővítést és modernizálást igényel. Mindezek mellett kiemelt szerepet kell szánni a védelemben részt vevő szervezetek infokommunikációs rendszereinek összekapcsolhatóságára, a közöttük történő együttműködés kialakítására és biztosítására.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen megrendezésre kerülő szakmai kiállítás elsődleges célja, hogy bemutassa a látogatóknak a védelmi szféra stacioner bázisú és mobil szolgáltatású rendszereinek technikai eszközeit, a fejlesztések trendjét képviselő eszközcsoportokat és berendezéseket annak érdekében, hogy a készülékek közötti kompatibilitást és a rendszerek interoperabilitását biztosító fejlesztések közös platformon történhessenek.

A kiállítás részeként a készenléti szolgálatok technikai eszközei, vezeték nélküli adatátviteli berendezései, a Magyar Honvédség mobil hálózatának elemei és a Rendőrség mobil bevetés-irányítási eszközei mellett megtekinthetők a korszerű stacioner bázisú hálózatok vezeték nélküli technológiáját bemutató vállalatok, vállalkozások és kutatás-fejlesztést képviselő intézetek.

Harcászati rádiók fejlesztésének legújabb trendjeit képviselő technikai eszközök, ultrarövid- és rövidhullámú rádiók a csúcstechnológiát képviselve megtekinthetők és kipróbálhatók, de a kiállítók szándéka az is, hogy a korábbi, analóg távközlési technológiát képviselő berendezések szolgáltatásaival összevethető legyen a legújabb generációs fejlesztések produktumai.

A kiállításon több ismert, jelentős hazai „civil” cég is bemutatkozik:

A nemzetközi hírű HungaroDigiTel Kft. bemutatja a világ bármely pontján alkalmazható, gépjárműre szerelhető és fixen telepíthető műholdas távközlésre alkalmas antennáit, melyekkel a polgári és katonai távközlési és informatikai szolgáltatásokat képes biztosítani.

A KAPSCH Telekommunikációs Kft. kiállítja a legkorszerűbb szélessávú, nagy adatátviteli sebességű kapcsolatokra használható berendezéseit.

A SCI-NETWORK Zrt. bemutatja a korszerű adat- és beszédátviteli rendszerekben alkalmazott legkorszerűbb technológián alapuló eszközeit. A világ egyik legnagyobb technológiaszállítójaként ismert HEWLETT-PACKARD MAGYARORSZÁG Kft. a standján a HP biztonságos internet programját mutatja be, melynek keretében a kiállítás résztvevői az internet veszélyeivel is megismerkedhetnek. Ezen kívül a HPfacebook oldala is népszerűsítve lesz a számítógépes üzletág termékeinek bemutatása mellett.

A S-Metalltech98 Anyagtechnológiai Kutató-fejlesztő Kft. a robbantásos hegesztés és fémmegmunkálás témájú anyagainak, mintadarabjainak és technológiájának bemutatásával népszerűsíti a műszaki tudományokat.

A NOREG Információvédelmi Kft. az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások egyik hazai szakértőjeként a költséghatékony információvédelmi megoldásokat mutatja be a standján.