Repülőműszaki Gyűjtemény könyvtár

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm a NKE HHK Kari Könyvtár Repülőműszaki Gyűjtemény könyvtár oldalain!

 

Az Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Kari Könyvtár Repülőműszaki Gyűjtemény könyvtára 1963 óta áll az olvasók rendelkezésére. A kezdeti négyezerről, százezerre bővült állománnyal és időközben megújult, a kor követelményeinek megfelelő, akadálymentesített épülettel várja olvasóit.

Repülőműszaki szakkönyvtár lévén, a repülés minden aspektusára kiterjedő szakirodalommal rendelkezünk nem csak magyar, hanem idegen – elsősorban angol – nyelven is. Hallgatóinkat és oktatóinkat a tanuláshoz és tanításhoz nélkülözhetetlen jegyzetekkel látjuk el. A könyvtárba folyamatosan érkeznek a legfrissebb hazai és külföldi repülős szakfolyóiratok, amelyeket a szolgáltatás mellett archiválunk is, így az olvasók évekre visszamenőleg böngészhetnek a régebbi számok között.

A könyvtárban (a Helikopter bázison egyedülálló módon) szabad internet elérhetőség is biztosított, emellett lehetőség van fénymásolásra, nyomtatásra és szkennelésre. Szoros kapcsolatban állunk az Egyetemi Központi Könyvtárral, így könyvtárközi kéréseknek is gyorsan eleget tudunk tenni. Az épületben található számítógépekről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által előfizetett tudományos-kutatói adatbázisok korlátozás nélkül elérhetők. A könyvtár épületéhez tartozik egy 75 fős tanterem, továbbá két tanulószoba, ahol látogatóink teljes nyugalomban kutathatnak, olvashatnak.

Szeretettel várjuk régi és leendő olvasóinkat, hogy szolgáltatásainkat igénybe vegyék, akár személyesen, akár elektronikus úton. Gyűjteményünk csaknem teljes egészében kereshető az NKE Egyetemi Központi Könyvtár elektronikus katalógusában. OLIB adatbázis (link: https://opac.uni-nke.hu/webview)

A könyvtárosok :-)

 

Munkatársak

 

  Törőcsik Tímea könyvtáros

  Önéletrajz

 

 

 

 

 

  Szabó Nikoletta könyvtáros

  Önéletrajz

 

 

 

 

 

Nyitva tartás:

hétfő:              7:00 – 12:00 ; 12:30 – 17:00

kedd:              7:00 – 12:00 ; 12:30 – 17:00

szerda:            7:00 – 12:00 ; 12:30 – 17:00

csütörtök:        7:00 – 12:00 ; 12:30 – 17:00

péntek:                        7:00 – 13:00

 

Elérhetőségek:

Weboldal - http://www.repulestudomany.hu/

Telefon: (56) 512-531

E-mail: torocsik.timea@uni-nke.hu

            szabo.nikoletta@uni-nke.hu

Címünk: 5008 Szolnok, Kilián út 1.