NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR

Kihirdették az ITDK eredményeit a HHK-n

A 29 indulóból 26 hallgató esetében javasolja a zsűri az OTDK-n való részvételt a HHK Intézményi Tudományos Diákköri Konferencián mutatott teljesítményük alapján.

Az őszi fordulóban a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karról, a Katasztrófavédelmi Intézetből, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karról és a Rendészettudományi Karról érkezett 29 versenyző méretette meg magát. A beérkezett pályamunkákat és a szóbeli előadásokat öt tagozatban bírálta el a szakmai zsűri. A feldolgozandó témák köre elég széles volt idén is, a katonai-műszaki tudományoktól kezdve az általános társadalomtudományon keresztül a katasztrófavédelem és iparbiztonság területéig. A legjobbaknak járó díjakat Dr. Pohl Árpád ezredes, a HHK dékánja adta át. A katonai műszaki tagozatban Szmolnik Laura, az őszhaderőnemi tagozatban Dani Ferenc, a társadalomtudományi tagozatban Bohács Ferenc, a Katasztrófavédelmi műveleti tagozatban Pásztor Petra, az Alkalmazott katasztrófavédelmi tagozatban pedig Kerek László szerezte meg az első helyezést. Támogatói elismerésben és különdíjban összesen 23-an részesültek.

Pohl Árpád köszöntő beszédében gratulált a díjazott hallgatóknak és felkészítő tanáraiknak a sikeres szerepléshez. Egykori Pro Scientia Aranyérmesként elmondta, hogy nagyszerű érzés új dolgokat felfedezni és az így szerzett tudás mindenképpen hasznos lesz a hallgatók számára. „Önök ettől okosabbak, gazdagabbak lettek, függetlenül attól, hogy milyen eredményt értek el”- fogalmazott a dékán, aki arra bíztatta a versenyzőket, hogy mindenképpen folytassák a megkezdett tudományos pályájukat.

Az ITDK őszi fordulójának részletes eredményei itt érhetőek el.

 

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: ITDK