MH Katonai Háromtusa Bajnokság

 


 

2018. szeptember 12-13-án rendezték a Magyar Honvédség Katonai Háromtusa Bajnokságát Püspökszilágyban.

A Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj – Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar közös csapata felkészülését nem segítette, hogy az idei évben a bevonult első évfolyamos honvéd tisztjelöltek alapkiképzése ebben az időben zajlott Ócsán és Táborfalván. Az alapkiképzés feladatai 5:30-21:30-ig lefoglalták a versenyzőket is. Jellemző volt, hogy a versenynapokon Ócsáról 5:15-kor indulva kellett a versenyzőknek 7:15-re Püspökszilágyba megérkezni, majd a verseny után estére visszaérkezve csatlakozhattak az éppen folyó foglalkozásokhoz.

A szűkös időlehetőségek miatt egyetlen alkalommal volt lehetőség a gépkarabély-lövészet versenyszámra felkészülni. A lövészet versenyszámban 200 méterre kellett fekvő, térdelő és álló helyzetből 10-10-10 lövést leadni a 7. számú csípőalakra. Ezt követően kézigránát cél- és távdobás következett, majd az első két versenyszám pontszámai alapján üldözéses rendszerben teljesítették a versenyzők a 3000 méteres fegyveres terepfutást.

12-én a férfiak versenyeztek, 13-án a nők. Mindkét versenynapon örülhettünk érmeknek és jó helyezéseknek.

A férfiaknál a lövészet és gránáthajítás után versenyzőink a középmezőnyben helyezkedtek el, azonban óriásit futva felküzdötték magukat az élmezőnybe.

Honti Attila hdgy. III. lett és bronzérmet szerzett, Papp Tamás htj. 4. lett és Péter Benedek htj. 6. helyezést ért el. Férfi csapatunk a 4. helyen végzett.

A hölgyek versenyében kiválóan kezdett Mészáros Edit főhadnagy és Tóth Csenge Aporka htj., melyet futóeredményük tovább erősített vagy még javított is.

Mészáros Edit fhdgy. megtartotta kiváló pozícióját, I.helyen ért célba és aranyérmes lett, Tóth Csenge Aporka htj. felküzdötte magát a dobogó 3. fokára és bronzérmet szerzett, Lascsik Hanna htj. 15. helyezést ért el. A női csapatunk az I.helyen végzett és így az összesített pontversenyben a MZ LZ-NKE HHK csapata az előkelő 4.helyet szerezte meg.

Gratulálunk a versenyzőknek kiváló eredményeikhez!


 

Bánszki Gábor alezredes

csapatvezető


Címkék: Főoldali hír 2018